14 березня 2014 р.

На гостину до Кобзаря: святкуємо

Між  берегами  вічності  клекоче  час,
                            Дзвенить  нового  дня  весела  повінь.
                            Живуть,  Тарасе  рідний,  поміж  нас, –
                            І  голос  твій,  і  пензель  твій,  і  слово…

200-річчя від дня народження провісника "сім’ї вольної, нової", геніального сина України, Т. Г. Шевченка вшановують нині дитячі книгозбірні нашого краю. Відбулись і тривають урочистості у м. Стрий, Жидачівсмт. Підкамінь...



Жовківська районна бібліотека для дітей і кредитна спілка "Вигода"провели флеш-моб, який об`єднав громаду у читанні віршів відомого українського Пророка та авторської поезії наших сучасників присвяченої йому.


 









На конкурс віршів "Вдивляючись в рядки пророчі Кобзаря" запросила гостей і активних читайликів Міська бібліотека для дітей м. Борислава. 


Тут лунала поезія Генія: читали вірші. Діти виявили добрі знання про життя та творчість поета, активно та дружно відповідали на запитання літературної вікторини "Шевченкові думки переживуть віки"Вагомим доповненням і окрасою свята стала книжкова виставка "Шлях Кобзаря – це шлях народу"








Журі конкурсу справедливо відзначило кожного учасника свята грамотами в номінаціях: "старанність", "душевність", "артистизм", "обдарованість".


В читальному залі бібліотеки для дітей м. Трускавця відбулось літературно-музичне свято "Лунай,  лунай,  величне  слово", присвячене Великому Українцю - Тарасу Григоровичу Шевченку.









Юні актори-читачі запропонували  цікаві театралізовані сценки “Оксана і Тарас”,  “Тарасик зі своєю мамою” та літературну композицію за твором С.Черкасенка  “Як Тарас ходив до залізних стовпів” (про дитинство поета).  Виконали ряд пісень на слова славного Кобзаря під музичний супровід бібліотекаря Лесі Цісінської. Учні 6–А класу СЗШ № 2 і класний керівник Марія Мількович з захопленням слухали своїх ровесників.


У бібліовіночок заходів долучились колеги Золочівщини.



У бібліотеці-філії села Зарваниця відбувся вечір поезії "Для нас Тарас - це Україна і самостійна, і єдина"




Бібліотекарі сіл Гологори і Зашків спільно з Народним домом долучились до проведення тематичного вечора "Невмируще слово Кобзаря"  


Співпраця вчителя української мови та літератури Дмитрак М.І., завідуючої шкільною бібліотекою Боднар Г.Я. і завідуючої сільською бібліотекою Бохонко Л.Й. втілилась у цікавому і змістовному дійстві - літературно-музичній годині "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття...", яка пройшла в Підлипецькій ЗОШ.



     

  13 березня в бібліотеці-філії № 8 Червоноградської МЦБС було проведено літературну годину "На струнах Кобзаревої душі". Участь у заході брали учні 3-А класу ЧЗШ № 4.


















Шевченківські дні в Україні лише розпочались тому чекаємо на креативний досвід колег у роботі з дітьми протягом року…          
                                     
За інформацією колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар