5 серпня 2014 р.

Майстер "Лабораторії фантастики"

       "Запрошуємо до знайомства" у наступному випуску бібліотрансформера...



Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", що спеціалізується, насамперед, на науковій літературі, зробив українським читачам несподіваний приємний подарунок – видав у чудовому оформленні (можна навіть сказати – оздобленні) повість-фантазію Володимира Арєнєва "Бісова душа, або Заклятий скарб".

Арєнєв, Володимир. Бісова душа, або Заклятий скарб: Повість-фантазія. / В. Арєнєв; ілюстр. О. Продан. – К.: Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", 2013. – 220с., ілюстр.

Скарби зазвичай шукають. Інколи за них ладні заплатити власним життям, частіше – життям когось іншого. А от герою твору Андрію Ярчуку, козаку-характернику, його життя колись подарували – тож тепер він змушений віддячувати благодійникові. І для цього треба скарб заховати… та не просто заховати – заклясти так, як тільки один Андрій і вміє.
Але ж – ви пам`ятаєте? – скарби зазвичай шукають. Цей шукають також. І ціну за нього ладні заплатити чималу… щонайменше – Андрієве життя.
Динамічний сюжет, слов'янське фентезі з відповідними героями: упирі, вовкулаки, відьми, Баби Яги, домовики, - не залише байдужим читача середнього шкільного віку, а дорослому можливо відкриється підтекст. Приголомшливі пригоди і подорожі за допомогою чарівного люстерка у світі: Яв - Нав – Втирій.
Книга перевидається уже втретє. Проте читається по-новому і цікаво. Є можливість її читати онлайн або скачати в форматі: txt, jar, fb2, epub, doc.95 
Елементи фантастики у творі є органічні, правдиві, взяті з історії України і цим дане видання приваблює.
У роботі колег-бібліотекарів з читачами-любителями цього жанру вдалою формою стане вікторина (за героями), презентація книги, зустріч з молодим автором (Skype-спілкування), а серед більш активних – гра-квест за розділами твору (наприклад, за маршрутом головного героя).

Володимир Костянтинович Пузій (Арєнєв) народився в Києві 1 жовтня 1978 року. Зі шкільних років захоплювався біологією, серйозно займався терраріумістикою. Навчався в Інституті журналістики при КHУ ім. Т. Шевченка, який успішно закінчив у 2002 році з червоним дипломом магістра. На даний момент — асистент кафедри історії журналістики в тому ж таки ІЖ-і.
        Перший художній твір його було надруковано в 1998 році. Коли справа дійшла до публікації книжки, видавець ("Альфа-книга", Росія) запропонував вигадати собі псевдонім. Так з’явився Володимир Арєнєв. Відтоді практично всі художні твори автора виходять під псевдонімом, а справжнім прізвищем він підписує публіцистичні матеріали. Працює в широкому спектрі жанрів і тем. Серед його творів можна знайти і класичну фентезі, сюрреалістичну прозу, містику, наукову фантастику, дитячі казки, фантастичні гуморески тощо.
На початок 2010 року має 16 сольних книг і більше сотні публікацій в міжавторських збірках і періодиці. Публікується російською, українською, литовською, польскою мовами. Нерідко сам перекладає свої книги з російської на українську. У його доробку книги:  "Отчаяние драконов", "Охота на героя" (2000); "Книгоед" (у співавторстві з Юрієм Нікітінським) (2000 — рос., 2004 — укр.);  "Монетка на удачу", "Бісова душа, або Заклятий скарб" (2003); "Правила гри" (2000 — рос., 2004 — укр., у 2 тт.); "Місто тисячі Дверей" (2004); "Паломничество жонглёра",  "Дикі володарі" (2005); "Немой учитель" (2006); "Магус" (2006 — рос., 2007 — укр.).
Під своїм справжнім прізвищем відомий як літературний критик і журналіст. Літературно-критичні праці В.Пузія неодноразово були відзначені преміями, в тому числі — премією імені Олександра Бєляєва (2008). Лауреат міжнародної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара (2001). Фіналіст незалежної премії "Дебют" (Росія). У 2004 році на "Євроконі" був визнаний кращим молодим автором України, у 2013 — премія "Книжка року" сайту "Лабораторія фантастики"(номінація: Мережева публікація. Мала форма) за повість "Душница".

Немає коментарів:

Дописати коментар