30 березня 2020 р.

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги


Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги— свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967). Саме 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Кожного року одна з національних секцій IBBУ виступає спонсором цього чудового свята.
В сьогоднішніх особливих, умовах карантину необхідно не оминути цю подію увагою.
Адже день народження - родинне свято, якого завжди з нетерпінням очікує кожна дитина. А якщо це день народження видатної людини, автора казок, якими майже два століття зачитуються і дорослі, і малі в усьому світі, то свято стає одним на всіх.
Пропонуємо провести «Андерсен паті»  у ваших бібліотеках та родинах. Та щоб свято видалося саме таким - веселим, щирим, родинним.
Можна записати та виставити у соціальних мережа читання дітьми та дорослими уривків творів улюбленого письменника. Провести конкурс малюнків по творах данського казкаря Г.Х.Андерсена, та нехай увесь світ дізнається про юних художників. А ще можна провести театралізовані  сімейні інсценізації по казках.
А ще? Чи пам’ятаєте ви Малу нобелівську премію?
Що це таке? І яке це має відношення до Г.Х.Андерсена скажете ви.
Має…читайте на нашому блозі Бібліо-Граф за посиланням: http://bibliograflviv.blogspot.com/2017/03/blog-post_23.html

Немає коментарів:

Дописати коментар