16 березня 2018 р.

«Читаємо твори Василя Сухомлинського»

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових юних користувачів Львівська обласна бібліотека для дітей закликає провести у дитячих бібліотеках обласний День дитячого читання.
Дата проведення обласного Дня читання – 20 березня – вже стає доброю традицією.
Важко знайти в області  бібліотеку, де б не було книг Василя Сухомлинського.
2018 рік – ювілейний для видатного педагога ХХ століття, адже виповнюється 100 років від дня його народження. Він був не лише доброю людиною, видатним педагогом, але ще й сам писав твори, які сьогодні друкуються 50 мовами світу у більш ніж 40 країнах.
Пропонуємо в цей день провести голосні читання книги «Вогнегривий коник» (чи будь-якої іншої).
Саме ця книга містить збірку мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих. Кожна казка, кожне оповідання розповідатимуть читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробудять  бажання захистити слабшого, допомогти старшим, відповідати за свої вчинки.
Твори Василя Сухомлинського можна і треба читати в бібліотеках, школах, дитячих садочках, на місцевому радіо та телебаченні. До участі в Дні читання залучайте відомих людей вашого району, міста чи села, представників влади, письменників, вчителів, батьків. У роботі з книгою видатного педагога радимо не робити вікових обмежень, щоб усі, хто любить читати, могли взяти участь.
А також чекаємо від вас цікавої інформації та фотозвітів про проведення обласного Дня дитячого читання у Ваших бібліотеках, які будуть висвітлені на нашому блозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар