16 жовтня 2014 р.

Проходимо вишкіл

Оскільки ситуація на Сході нашої країни досі нестабільна, кількість внутрішньо переміщених осіб стрімко зростає.
Львів не стоїть осторонь політичної ситуації, а бібліотеки, в свою чергу – тих осіб, яким зараз потрібна наша з вами допомога зокрема. Львівська обласна бібліотека для дітей в рамках нового грантового проекту «Ковчег - 2», який фінансується за кошти посольства США в Україні з жовтня місяця вже працює з дітьми, що прибули до нас з анексованого Криму та територій Східної України, охоплених воєнними діями, які навчаються в загальноосвітніх школах Львова та їх батьками. Для того, аби краще задовольняти їх потреби, працівники бібліотеки пройшли тренінг «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами (ВПО)», організований  РТЦ ЛОУНБ.    
Надзвичайно корисною була інформація про умови голосування на виборах, законодавчу базу, яка визначає права та обов’язки внутрішньо переселених осіб, та про органи місцевого самоврядування і інші інстанції, які допомагають людям з оформленням документів і не тільки.
Відтепер бібліотекарі  зможуть надавати якісні консультації щодо прав та обов’язків громадян і скеровувати їх у ті установи, де їм надаватимуть допомогу різного характеру.


Також ми створюємо усі умови для комфортного перебування, навчання і дозвілля цих дітей з метою психологічного розвантаження та їх адаптації в нове місцеве середовище!












Людмила Бєлова,
координатор проекту "Ковчег - 2" 

Немає коментарів:

Дописати коментар