7 жовтня 2013 р.

Професійна зустріч у Бориславі

До Року дитячої творчості 3 жовтня у бібліотеці – філії №5 Бориславської МЦБС відбувся міжвідомчий семінар на тему: «Роль бібліотеки для дітей у духовному розвитку та організації дозвілля». Семінар підготовила та провела методист системи Божена Дмитришин.
Основна мета семінару  - визначення ролі дитячих бібліотек міста як осередків духовного і морально – етичного розвитку, виявлення та підтримки талановитих, обдарованих дітей, розкриття значення новітніх технологій у забезпеченні інформаційних потреб підростаючого покоління.
У семінарі взяли участь: завідувач науково – методичного відділу Львівської обласної бібліотеки для дітей Любов Сташко, працівники бібліотек Бориславської МЦБС і загальноосвітніх шкіл міста, Східницької селищної бібліотеки.



Для підвищення професійного рівня присутні мали можливість переглянути підготовлені мультимедійні презентації: «Креативність та системність підтримки розвитку дитячого читання: з досвіду ЛОБД» (зав. науково - методичного відділу ЛОБД Л. Сташко); «Сучасна бібліотека для дітей – центр інформації, духовного розвитку та організації дозвілля» (зав. бібліотеки-філії №5 О. Фус); «Бібліотека загальноосвітньої школи №3» (бібліотекар ЗОШ №3 Л. Матуріна).
Гарний настрій учасникам семінару подарували маленькі актори клубу «Казкарі», що діє при  міській бібліотеці для дітей, презентуючи свою діяльність показом казок «Бабусин обід», «Ріпка», «Упертий ослик», «Як котик навчився м’явкати».



Учасники семінару ділилися досвідом, розповідали про дозвілеву діяльність дитячих бібліотек, традиційні та інноваційні заходи бібліотек. Адже кожна дитяча бібліотека міста через різноманітні форми роботи допомагає дітям вільно спілкуватися, розкривати свої можливості та приховані таланти, відпочивати і розвиватись. Сьогодні бібліотекарі залучають своїх користувачів до читання не з примусу, а за потребою душі, що являється основним напрямком організації дозвілля. 
Божена Дмитришин,
 зав. методичним віддідом
                                                                                                                     Бориславської МЦБС



                                                                        (фото на пам`ять)

Немає коментарів:

Дописати коментар