18 червня 2024 р.

Бібліотерапія по-литовськи

«Останнім часом ми все більше говоримо про цілющу силу читання. Підтримки потребують хворі та здорові люди, які відчувають проблеми з настроєм та спілкуванням, спричинені сучасним світом: відчуження, відчуття порожнечі, брак внутрішньої цілісності, брак самопізнання чи занедбаність. Методика бібліотерапії, націлена на зміцнення здоров'я, також корисна і для людей, які відчувають духовне благополуччя, оскільки спонукає до творчості та допомагає краще пізнати себе.

Ми все більше чуємо про бібліотерапію, але що вона означає? Які існують методики? Ці знання потрібні фахівцям з психосоціальної реабілітації та бібліотекарям», - говорить у передмові до книги Дайви Янавічєнєвої «МЕТОДИКА бібліотерапії» Юрате Сучілайте - президент Литовської асоціації бібліотерапії, доцент Клайпедського університету, психіатр, поетотерапевт.

Нещодавно під час Литовсько-українського бібліотечного форуму директорка Львівської обласної бібліотеки для дітей Ольга Конасова мала нагоду ознайомитись з цим виданням та досвідом литовських колег із застосування бібліотерапії та її методикою.

Книга литовської професорки є у вільному доступі тут

Немає коментарів:

Дописати коментар