5 березня 2024 р.

«Березень. Читають всі!»

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, закликаємо дитячі бібліотеки Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей долучитися до Регіональної акції «Березень. Читають всі!» і провести 20 березня День читання.

Ідея проведення Дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині. У цей день в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос одну і ту ж книгу. Читцями можуть бути не тільки бібліотекарі. Радимо запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, представників різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі», що читання допомагає людині стати відомою та успішною.

Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані книги Галина Вдовиченко, лауреатки спеціальної відзнаки Львівської обласної бібліотеки для дітей «Великий приятель маленьких читачів» (2019).

2024 рік – ювілейний для неї. 21 червня (1959) Гали́на Костянти́нівна Вдовиче́нко відзначає 65-річчя від дня народження.

Познайомитись з творчість письменниці допоможе методико-бібліографічний покажчик  «Тріо зі Львова…Дитяча література: Львівський альбом», який розміщений на сайті Львівської обласної бібліотеки для дітей у Методичному портфелі  за адресою: https://lodb.org.ua/bibliotekaryam/metodychnyj-portfel/trio-zi-lvova . Видання познайомить з творчістю українських письменниць, які прийшли до свого читача завдяки журналістиці. Імена Галини Вдовиченко, Дари Корній і Оксани Сайко відомі в літературному колі Львова і України загалом. А чим цікаві вони дітям? Казка, повість, роман – це саме ці жанри зросту читача від дитинства до зрілості.

Матеріал у бібліографічному покажчику містить інформацію про авторів і їхні твори, наявні у фондах Львівської обласної бібліотеки для дітей. Подана вебліографія буктрейлерів за книгами письменниць.

Інформаційно-методичне видання розраховане на широке коло читачів, а також рекомендовано вчителям та бібліотечним працівникам.

Від учасників акції «Березень. Читають всі!» чекаємо цікавої інформації та фотозвітів про проведення Дня читання у Ваших бібліотеках, які будуть висвітлені на сайтах обласних бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар