19 червня 2020 р.

День батька


У третю неділю червня в Україні, як і в усьому світі, відзначаємо День батька. Трішки історії: на міжнародному рівні це  свято започатковано ще у 1909 році в США у місті Спокан штату Вашингтон з ініціативи Сонори Смарт (у заміжжі міс Додд). Історія її життя – це історія шести дітей, котрих після смерті дружини достойно виховав сам батько. Тож ідея Сонори -  святкувати День батька – була виявом вдячності та любові доньки до свого тата. З роками це свято дістало своє поширення у багатьох країнах світу. До 2012 року його відзначали вже 28 країн. В Україні його започаткували у 2019 році. У цей день кожен пошановує своїх татусів.
По особливому це свято відзначили у Буській районній бібліотеці для дітей.

Особливе покликання мають батьки, котрі сьогодні опікуються дітьми у будинках сімейного типу. Добрим словом у переддень свята хочеться згадати Олега Сороку, який разом із дружиною Оксаною виховують десятеро прийомних дітей. Коли він разом із своїми вихованцями навідується до нашої бібліотеки, то можна зауважити, що для них  він є неабияким достойним авторитетом. Вчить їх життєвої мудрості, людяності, доброти, прищеплює любов до праці, до природи.  А саме головне – добре розуміє, що в світі чужих дітей не буває. Тож усі вони йому – рідні.  Діти інакше, як наш татко, його не називають.


До Дня батька у бібліотеці для дітей відкрито книжкову виставку «Тато: захисник, порадник, друг», де представлено літературу про тих, хто сьогодні на Сході країни захищає наш спокій.
  З слів Галина Гораль,
 заступника директора Буської ЦБС
з питань обслуговування дітей


PS: А як святкували ви?

Немає коментарів:

Дописати коментар