3 березня 2020 р.

Марафон дитячого читання

Шановні колеги!

З нагоди дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 180-річчя видання першого «Кобзаря» Національна бібліотека України для дітей ініціює проведення Всеукраїнського марафону дитячого читання «Єднаймо душі словом Кобзаря». 
Марафон проходитиме з 9 березня по 26 квітня в усіх спеціалізованих бібліотеках України для дітей.
Для участі у Марафоні бібліотеки опубліковують фото та відео читання дітьми творів із «Кобзаря» на бібліотечних сайтах, у соціальних мережах, блогах із хештегом #ДітиЧитаютьКобзаря_2020.

Долучайтесь до цікавої ініціативи!!!

2 коментарі:

  1. А що скажуть так звані патріоти про такі слова Тараса Шевченко : «Серце болить, а розказувать треба: нехай бачать сини і внуки, що батьки їхні помилялися ... Нехай житом, пшеницею, як золотом, покрита, не розмежованою останеться навіки од моря і до моря – слов’янська земля”. (Т.Шевченко) Ці строчки із його Передмови до поеми Гайдамаки, але не у кожному Кобзарі вони є. Свобіда слова, так би мовити.

    ВідповістиВидалити
  2. А скажуть таке: коментуйте УКРАЇНСЬКОЮ мовою. Бо в Українській мові чоловічі прізвища відмінюються. Тож у даному випадку буде ШевченкА, а Шевченко - це російською. І не СТРОЧКИ, а РЯДКИ.Давайте спочатку (за словами Тараса Григоровича) наведемо лад спочатку КОЖНИЙ у своїй хаті.

    ВідповістиВидалити