25 листопада 2016 р.

26 листопада – День пам’яті жертв голодомору. Запали свою свічку пам’яті

«83 роки минуло відтоді, як мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей, мільйони наших рідних і близьких були без жалю винищені голодомором. Наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс чималі страждання та смерть. Сьогодні ми зібралися вшанувати пам’ять жертв голодомору…», - саме такими словами розпочалась година – реквієм в Жовківській районній дитячій бібліотеці за участю учнів ЗОСШ № 2 міста Жовква.


В залі бібліотеки експонувалась виставка «Великий голод – вічний гріх», на столі хлібина, поруч житні колоски, свічки. 


Хвиля заходів присвячених цій даті, тематиці пройшли і в інших дитячих бібліотеках Львівської області (м. Буськм. Золочів).
За матеріалом колег

Читати далі...

23 листопада 2016 р.

Невідома Жиленко

Науковець з Києва, Оксана Олійник, в архіві знайшла унікальні, жодного разу не опубліковані тексти написані Іриною Жиленко
В сучасному літературному процесі ім’я талановитої поетеси дещо забуте, хоча сила її творів не є меншою, ніж у Ліни Костенко. Радіо Культурна Еволюція запросило Оксану Олійник до Львова прочитати лекцію та поділитися із глядачами невідомими віршами Жиленко. Пані Оксана розповіла про те, як знайшла дійсно унікальні рядки і чому вони не були ніде надруковані. Знайдені тексти продекламували актори театру «Жуй». 
Запрошуємо до перегляду лекції за посиланням: https://youtu.be/YIljUwK_X4g

Читати далі...

21 листопада 2016 р.

Коли пам`ять оживає...

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи - на честь Помаранчевої революції (2004 р.) та революції Гідності (2013 р.).
З цієї нагоди у Жовківській районній дитячій бібліотеці оформлена книжкова експозиція, на якій представлено книги, малюнки читачів, що висвітлюють події цих днів.


Працівник бібліотеки Леся Михайлівна Клепач спільно із Наталією Ярославівною Павелко, вчителем СШ №2 провели із своїми вихованцями, користувачами бібліотеки, годину історичної пам'яті, приурочену до третьої річниці початку Революції Гідності.​ 

















За матеріалом колег



Читати далі...

14 листопада 2016 р.

Толерантність урятує світ


16 листопада Міжнародний день толерантності. 

Підтримуючи право кожної людини на індивідуальність і дотримання своїх переконань, світова спільнота наголошує, що толерантність – це аж ніяк не поступливість, поблажливість, потурання чи терпиме ставлення до соціально неприйнятного, – це передусім, активна життєва позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.
За ініціативи Української бібліотечної асоціації підготовлені Методичні рекомендації до відзначення Міжнародного дня толерантності у бібліотеках, які пропонуємо Вашій увазі.

У транскрипції слова "толерантність" простежується цікавий код, який можна використати при підготовці відповідних тематичних заходів:

Т - терпіння;
О - оптимізм;
Л - любов;
Е - енергійність;
Р - рівність;
А - активність;
Н - ніжність;
Т - тактовність;
Н - надійність;
І - інтелект;
С - співчуття;
Т - терпимість;
Ь.

Отож, бажаємо натхнення, креативності і творчих злетів у роботі!

Читати далі...

10 листопада 2016 р.

Книга - найкращий подарунок бібліотеці

Приєднуємось до привітань колег-бібліотекарів Красненської селищної бібліотеки ім. І. Тиктора Буського району, які днями отримали 50 нових книг від організацій «Благодійний фонд «Бібліотечна країна». Детальніше про подію тут.
Так тримати, активна громадська позиція і участь у проектах - це завжди винагороджується. 

Читати далі...

9 листопада 2016 р.

В об`єктиві бібліотека...

До вашої уваги фоторепортаж з Районної бібліотеки для дітей міста Старий Самбір, що на Львівщині:
Свято "Магічне царство мови"
Година "Час дозвілля у бібліотеці"
Літературні читання "Письменники читають дітям"
Пізнавальний урок "Майбутні читачі в бібліотеці"
Бібліотека потрібна громаді, живе цікавими подіями!

Читати далі...

2 листопада 2016 р.

Незабаром ювілей

4 листопада 70 років тому набув чинності статут ЮНЕСКО.
ЮНЕСКО - міжнародна організація, яка при співпраці своїх членів-держав у галузі освіти, науки, культури сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвиткові національної культури, охороні пам`яток культури тощо.


Пропонуємо переглянути цікаве відеоhttps://www.youtube.com/watch?v=cNOJi9KjD40 

Читати далі...