13 червня 2016 р.

Фентезі, детектив чи казка?

Саме ці жанри поєднані у книзі, якій присвячений черговий випуск методичної закладки із серії «Навздогін книзі».

Джонс, Діана Вінн. Мандрівний Замок Хаула : роман / Діана Вінн Джонс; пер. з англ. А. Поритко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 350 с. – (Дивовижні світи). 

У світ неймовірних казкових пригод запрошує юного читача автор цієї книжки.
Зла відьма перетворює головну героїню Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула й укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди.
Книга вражає цікавим динамічним сюжетом. 
У роботі колегам-бібліотекарям пропонуємо звернутись до таких форм як презентація, вікторини.
Будь-який захід за цим твором у бібліотеці можна доповнити переглядом мультфільму (на жаль, дубльований російською мовою) за лінком http://onlinemultfilmy.ru/xodyachij-zamok/. Сюжет цього фільму дещо відрізняється від змісту оригіналу твору, про що автор ще у 2004 році зазначила: 
«Це неймовірно! Ні, в мене немає жодних заперечень. Я пишу книги, а не фільми. Так, стрічка буде відрізнятися від книги, навіть дуже відрізнятиметься, але так і повинно бути. Все одно це буде неймовірний фільм». Цей факт можна використати при обговоренні змісту книги з дітьми.
Видання вже надійшло до районних дитячих бібліотек Львівщини.
А читачі маленьких сіл та містечок, найбільш заінтриговані змістом цього фентезі, зможуть почитати, або скачати його самостійно за лінком http://mreadz.com/new/index.php?id=18114. 
Коли вирушаєш на пошуки щастя,
то радше перестаєш зважати на дрібниці.
 Діана Вінн Джонс - британська  письменниця фентезі для дітей і дорослих. Народилася в Лондоні 16 серпня 1934 року в сім'ї вчителів Марджорі і Річарда Джонс. Коли почалася друга світова війна, батьки часто переїзджали, а в 1943 році осіли в графстві Ессекс. Там Діана та її дві молодші сестрички - Ізабель і Урсула провели дитинство. 
У 1953 році вона вступила до Оксфорда у коледж Св. Анни, де відвідувала лекції К. С. Льюїса і Джона Р. Р. Толкіна. А в 1956 році вийшла заміж за Джона Берроу, вченого, фахівця середньовічної літератури. У 1976 році сім'я переїхала з Оксфорда в Брістоль.
Діана є автором понад сорока книг, перекладених на 17 мов. Володіє вражаючим списком нагород і номінацій. Особливою популярністю користуються цикл «Світи Крестомансі» і роман «Мандрівний замок», за мотивами якого у 2004 році японський аніматор Хаяо Міядзакі створив мультфільм, номінований на «Оскар» як кращий анімаційний проект року.
Померла 26 березня 2011 року після тривалої боротьби з раком легенів.

Літо - пора відпочинку, дозвілля, мандрівок. Корисним компаньйоном, порадником у ваших відкриттях стане книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар