7 жовтня 2015 р.

Свято української книжки

Львівська обласна бібліотек для дітей нагадує, що вже традиційно, у другій половині жовтня в бібліотеках Львівщини проходить Свято української книжки. Пропонуємо Свято провести з 12 по 21 жовтня.
Організації Свята української книжки має передувати його широка реклама в засобах масової інформації, оголошення у школах,  в соціальних мережах, плакати–запрошення у вітринах бібліотек, сайтах. Готуючись до Свята, пропонуємо організувати виставки кращих зразків української літератури для дітей, відкриті перегляди, тематичні полиці.
Нині, коли  гостро постає проблема збереження територіальної цілісності України, події на сході, допомогти читачам-дітям усвідомити себе громадянином-патріотом має стати пріоритетом і під час  проведення Свята української книжки. У такий буремний час з'являються новітні герої, які стають прикладом для наслідування нашим читачам.  Хочеться, щоб діти виховувалися на прикладах живих, на щастя, живих, іноді загиблих, які виконали свій обов'язок заради України і своєї родини, а не на чужих героях.
Пропонуємо Свято розпочати з презентації книжки.
Видавництво «Мамине сонечко» видало першу в Україні книжечку для дітей Героям Слава! Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу : спецвипуск журналу «Маленький розумник» / худож. Х. Лукащук. – К. : Мамине сонечко, 2015. – 36 с., іл.
«Ця книга – наш скромний внесок у вшанування героїв, які захищають нашу Батьківщину. І це – найменше з того, на що заслуговують наші герої. Звичайно, всі оповідання у цій книжці – художні твори. Тож вони не збігаються в усіх деталях з реальними історіями. Та в них завжди є повага до наших героїв і захоплення їхньою боротьбою. Сподіваємося, наших читачів захоплять героїчні розповіді. Адже вони розраховані на дітей від 5 до 13 років. Хоча книга, напевно, буде цікавою для читачів будь-якого віку!» – зазначають ініціатори проекту.
Основна ідея проекту – зробити постійними дійовими особами творів для дітей їхніх сучасників (українських вояків, солдат і добровольців, медиків і волонтерів).
Відповідальний редактор Оксана Давидова зазначає, що дітям треба правильно подавати історії про героїв та війну, а не лякати їх ними.
Під час проведення Свята читачам можна запропонувати написати оповідання на задану тему, намалювати малюнки, провести голосні читання кращих оповідань та оформити виставку робіт, які потім за допомогою місцевих волонтерів будуть передані воїнам АТО.
Книга «Героям Слава!» надійшла у дитячі бібліотеки Львівщини за обласною Програмою поповнення фондів 2015 року.
 Для додаткового замовлення книжки звертайтеся за телефоном: (044)220-42-33. Щоб отримати більш повну інформацію, телефонуйте за номером (044)220-42-32, або пишіть на поштову скриньку tak_@ua.fm .

Цей матеріал  має на меті нагадати Вам про наближення Свята. А як зробити його справжньою культурною подією у масштабах вашого району, міста, села, кожної бібліотеки – це залежить від творчості, фантазії і бажання самого бібліотекаря. Бажаємо вам успіхів, а читачам – цікавого Свята української книжки!
А також чекаємо від Вас фотозвітів з місць проведення Свята, які обов’язково помістимо на нашому блозі «БлоГнот методиста».


Немає коментарів:

Дописати коментар