5 жовтня 2015 р.

Проект "Бібліотека Малого Лева" продовжується

Після літніх канікул "Бібліотека Малого Лева" продовжує подорожі бібліотеками Львівщини.
На цей раз  читачі Бродівщини зустрічатимуть Андрія Бачинського, який презентуватиме свою нову книгу "140 децибелів тиші".
А ми пропонуємо Вашій увазі черговий випуск методичної закладки із серії "Нові і класні".


Бачинський, А. 140 децибелів тиші : для серед. шк. віку / Андрій Бачинський. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2015.— 128 с.

Письменник у своїй новій книзі «140 децибелів тиші» торкнувся дуже тонкої та непростої теми – ставлення до дітей з особливими потребами у сучасному суспільстві. Книжка цілком присвячена темі глухонімих підлітків, які, хоча й поруч із нами, проте живуть в іншому, паралельному світі. Кожен їхній день – це битва на виживання.
Драматична історія розповідає про юного музиканта, який в автомобільній аварії втратив не тільки близьких людей, але й слух. У цей надважкий момент герою треба подолати зневіру і відчай, віднайти сили і мотивацію жити далі, що видається нелегко. Щоб вирватися із злочинного світу, врятувати названу сестру від страшної біди, Сергій повинен активно діяти.
Книга про раптові удари долі та силу духу вийшла надзвичайно людяною, і стане чудовим чтивом для тих, хто любить зворушливі і при цьому реалістичні історії.
«Тема особливих людей – непроста, але потребує обговорення. Тим паче, що у підлітковій літературі вона піднімається вкрай рідко. Найважливіша річ для кожного з нас загалом і для дітей із особливими потребами зокрема – знайти своїх людей і не бути самотнім у цьому світі», – зауважила головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка.

«Ставлення до дітей з особливими потребами в Україні стає значно кращим, хоча цих дітей і досі не сприймають, як людей із надзвичайними можливостями. Їх жаліють, катастрофічно недооцінюють, а нам варто вчитися бачити в них не лише особливі потреби, а й особливі таланти», – радить письменник.

 
Андрій Михайлович Бачинський народився 19 січня 1968 року у місті Калуші на Івано-Франківщині. Закінчив «Львівську політехніку». За освiтою – інженер-конструктор електронних приладів, чим і досі займається. Але література залишається головним захопленням і сенсом життя пана Андрія.



Письменник у лютому цього року вже відвідав бібліотеки Львівщини, де провів серію літературних зустрічей з читачами, презентуючи  пригодницьку повість «Детективи в Артеку».



Немає коментарів:

Дописати коментар