16 грудня 2013 р.

РОМАН ЗАВАДОВИЧ: ПОВЕРНЕННЯ НА БАТЬКІВЩИНУ

     Напередодні дня Святого Миколая минає 110 років від дня народження нашого славного земляка, який довгий час жив, працював, творив на теренах Золочівського краю - дитячого письменника Романа Завадовича. Він любив, коли його слово співало, дзвеніло, сміялося, як весняне сонечко, коли в ньому чувся шепіт трави, гомін дібров чи подих історії. Він називав слово своїм Господарем, а його самого люди називали Князем дитячої літератури.
    Саме творчості Романа Завадовича було присвячено літературне свято "Князь дитячої літератури", яке підготували і провели працівники районної бібліотеки для дітей та учні 4-В класу ЗОШ №1 в актовому залі школи. Розпочала свято вступним словом вчитель молодших класів Пиріжок Н.Б.


Бібліотекар районної бібліотеки для дітей п. Гнип Л.Я. познайомила присутніх з творчістю письменника.


Учні 4-В класу декламували вірші Романа Завадовича.


Бібліотекар районної бібліотеки для дітей п.Чіпак С.В. розказала про життєвий шлях письменника.


Присутні на святі діти і вчителі із захопленням поринули у прекрасний поетичний світ Романа Завадовича, якого по праву називають книязем дитячої літератури.



Нарешті його слово примандрувало з далеких світів і до нас, в Україну. І сподіватимемося, залишиться з нами назавжди, буде веселити нас, коли ми будемо сумні, буде вчити нас любити рідну землю, допоможе нам стати кращими, добрішими, чуйнішими.

Надія Кобзар,
 заступник директора ЦБС
по роботі з дітьми

Немає коментарів:

Дописати коментар