29 листопада 2013 р.

Дитяча бібліотека: вчимося працювати по-новому

Сучасне життя швидкоплинне і динамічне. І ми,бібліотекарі, перебуваєм у стані постійного пошуку свого образу, місця у громаді.
Саме тому щорічний обласний семінар для заступників директорів ЦБС по роботі з дітьми пройшов під назвою «Формування позитивного іміджу дитячої бібліотеки». Ще до початку відкриття колеги мали можливість познайомитись з дизайнерськими фішками, «помандрувати» бібліотеками Польщі, переглядаючи мультимедійний ролик «Європейський бібліопростір».


Важливою частиною будь-якого професійного навчання є обмін досвідом. А коли спілкування проходить у своєрідній формі Гри в пазли під назвою «Імідж», коли у дискусії між колегами народжується істинне переконання, що ми потрібні, креативні, найкращі...


«Бібліотека з «родзинками»: створення образу – поділилась досвідом директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова. Здавалось не значні дрібнички, але який позитив у роботі бібліотеки…


Створення блогу – це щось нове у житті наших дитячих бібліотек. Адже мати бібліотечний блог у Всесвітній мережі не лише престижно, а й дуже зручно. «Маленькі бібліотеки в великій мережі: блоготур»  такій темі був присвячений один з розділів семінару. Поділились досвідом колеги районних бібліотек міст Сокаля, Пустомит, Жидачева. Почуте про напрацювання в цій царині викликали цікавість серед присутніх та бажання створити і собі блоги.






А особливо вразив ентузіазм і відданість у роботі бібліотекаря с. Млиниська Жидачівського району Андрусишин Оксани. Працюючи у звичайній сільській бібліотеці, яка некомп`ютерезована і перебуває у приміщенні без опалення, вона створила блог, використавши власні можливості домашнього Інтернету.



Який імідж без планування? Успіх у всі часи залежав від добре продуманої стратегії діяльності. Колеги ознайомились з основними подіями, що плануються, визначились з пріоритетними напрямками роботи дитячих бібліотек на 2014 рік.


А яка бібліотека без книжки? Про сучасну підліткову літературу розповіла директор і перекладач видавництва «УРБІНО» Божена Антоняк.



Окрасою і влучним акордом стала показова презентація Валентини Шевченко книги «Енн з Зелених Дахів» Л.-М. Монтгомері. (Цю книгу дитячі бібліотеки Львівщини отримали за обласною програмою поповнення фондів).



Сповненні натхненням і новими ідеями колеги роз`їхались по домівках...


Немає коментарів:

Дописати коментар