30 серпня 2024 р.

Національний тиждень читання нонфіку: долучайтесь!

    Ці слова Юрія Шевельова, видатного мовознавця, літературного критика, автора блискучих мемуарів про українське ХХ століття, стали гаслом Національного тижня читання нонфіку, який розпочнеться 2 вересня і триватиме до 8 вересня. У візуальному оформленні тижня використали орнаменти ще одного видатного українця, який зробив свій внесок і в науку, і у мистецтво, — Василя Кричевського.
    «Ми хочемо розпочати цю книжкову осінь із розмов, зокрема про український нонфікшн — магнетичний, цікавий, новаторський, такий, що викликає палкі дискусії, свіжий, необхідний. Усе це свідчить про наше зростання як нації, котра читає, попри велику війну, розпочату Росією», — зауважує в. о. директора Українського інституту книги Олександра Коваль. 
    Спеціально до Національного тижня читання організатори створили каталог «Український нонфік | 2023-2024», де зібрали понад 300 назв нових українських нонфікш-видань: https://bit.ly/3z5JjO8 
    До тижня читання нонфіку підготовано безліч активностей. До деяких із них буде нагода долучитися офлайн: у межах книжкового фестивалю KyivBookFest (5 - 8 вересня) УІК організовує низку подій, серед яких — галузеві та літературні дискусії. Уся програма доступна за посиланням: https://bit.ly/4g1eQl9

    Долучайтеся до національного тижня читання нонфіку і ви: персонально, родиною чи командою. Діліться своїми порадами нонфікшн літератури з хештегами: 

#ЧитайНонфік #тижденьчитання2024 

Офлайн-події можна реєструвати на інтерактивній мапі, заповнивши форму: https://bit.ly/3Xot9Jl


Читати далі...

28 серпня 2024 р.

Подолати освітні втрати через бібліотеки

 Запрошуємо!

Офіційний партнер ВГО Українська бібліотечна асоціація – ГО «Навчай для України» реалізує проєкт «Освітній Суп», що має на меті допомогти школярам подолати освітні втрати, спричинені війною в Україні. «Навчай для України» — це громадська організація, яка працює над тим, аби кожна дитина в Україні могла реалізувати власний потенціал, незалежно від місця народження чи проживання. Це частина глобальної організації Teach For All («Навчай для Всіх»), яка представлена у 60 країнах світу.

У межах проєкту «Освітній Суп» організатори пропонують учням 5-11 класів долучитися до 8-тижневого безкоштовного онлайн-навчання, яке допоможе підтягнути знання зі шкільних предметів. Протягом періоду навчання на дитину чекають цікаві безкоштовні заняття з вчителями-тьюторами з математики та/або української мови. Також під час реєстрації дитина зможе обрати комфортний час занять, відповідно до якого учня розподілять у групу до 10-ти дітей. 
Зареєструватися на найближчу хвилю «Освітнього Супу» можна до 2 вересня 2024 р. за покликанням
Детальна інформація про проєкт та наступні хвилі навчання – на порталі Асоціації
        Долучайтеся!


Читати далі...

12 серпня 2024 р.

Мандрівка в часі!: рушаймо

Існує багато способів подорожі в часі. Це як правило книги, фільми, архівні документи, зрештою спогади… Коли переглядаєш експонати нашого Музею бібліотечної реклами, подорожуєш по бібліотеках. Є можливість зазирнути у минуле, згадати як все було, щось удосконалити чи запозичити...

Помандруємо! Запрошуємо на сторінку «Музейне ревю»



Читати далі...