2 грудня 2016 р.

«Дитяча бібліотека: простір, місце, сенс»

Що таке сучасна, креативна бібліотека? Які унікальні пропозиції вона може запропонувати, щоб до неї, а не до кав’ярні, піцерії, торговельного чи розважального центру пішли наші дорослі і малі потенційні відвідувачі і читачі?

Саме тому, щорічний обласний семінар для заступників директорів ЦБС з питань обслуговування дітей пройшов під назвою «Дитяча бібліотека: простір, місце, сенс».


У першій панелі «Дитяча бібліотека – сенс завтрашніх змін»  «Головні орієнтири на майбутнє» розставила у своїй консультації по плануванню роботи на 2017 рік завідувач відділом науково-методичної роботи та бібліотечного маркетингу Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Михайлівна Кузілова.
Друга панель «Дитяча бібліотека – простір, що надихає» - була присвячена креативним ідеям обласних бібліотек Львова, Тернополя та Хмельницького.
"Книжкова виставка як подія": майстер-клас від Надії Лавринів та Ольги Сачинської захопив присутніх, а сюрпризом став "виставковий секонд-хенд".
















Активніше освоювати віртуальний простір закликала панельна презентація від Ольги Яжинської та Лілії Русакової.


Бібліотека як унікальна пропозиція: дайджест інновацій від Любові Сташко та Олени Кремньової.
















В гостях у бібліотекарів Львівщини побували колеги з міст Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького.
Тетяна Хованець, м. Тернопіль
Оксана Лифар, м. Хмельницьк
Людмила Острижнюк та Іванна Януш, м. Івано-Франківськ
Особлива увага професійного зросту приділялась у третій панелі – «Дитяча бібліотека – місце професійного зростання». Про навчання у Києво-Могилянській бізнес-школі, яке надихнуло до змін сервісної політики бібліотеки розповіла Надія Кіндрись, що викликало захоплення та дискусію.
Сповненні натхненням і новими ідеями колеги роз`їхались по домівках...

Немає коментарів:

Дописати коментар