4 серпня 2015 р.

Запитання-відповідь: №5

Цей зв`язок вивчає черговий випуск методичної закладки із серії "Навздогін книзі", який пропонуємо Вашій увазі. 
Чи завжди ви знаєте відповіді на всі запитання? А коли їх безліч і вони постійно лунають від маленького «чомусика»? Діти віком від 4 до 8 років є саме тією категорією, що постійно вимагає уваги і спілкування дорослих, адже дуже активно пізнають світ.
Сьогодні на допомогу приходить книга, бібліотека… Відомі видавництва України присвячують цілі серії видань для допитливих. Серед них книги англійської авторки Саллі Г`юїтт «Чому я не можу…». Зокрема вже вийшли і незабаром надійдуть до дитячих бібліотек області:

Г`юїтт Саллі. Чому я не можу застрибнути на місяць та інші запитання про енергію? / Пер. з англ. М. Товкало. – Львів : Літопис, 2010. – 32 с.

Г`юїтт Саллі. Чому я не можу з`їхати веселкою додолу та інші запитання про світло? / Пер. з англ. М. Товкало. – Львів :      Літопис, 2010. – 32 с.


Г`юїтт Саллі. Чому я не можу жити під водою, як риба, та інші запитання про воду? / Пер. з англ. М. Товкало. – Львів : Літопис, 2010. – 32 с.
Г`юїтт Саллі. Чому я не можу літати, як супергерой, та інші запитання про рух? / Пер. з англ. М. Товкало. – Львів : Літопис, 2010. – 32 с.

Веселі й захопливі ілюстрації до цих книжок заохотять дітей до пошуку відповідей на запитання про енергію,  світло, воду, рух, допоможуть засвоїти перші наукові поняття. А примітки для батьків і вчителів, і, звичайно, бібліотекарів підкажуть як пояснити ці складні наукові поняття за допомогою простих і доступних експериментів. 
Для колег-бібліотекарів у роботі з книгами цієї серії рекомендуємо  оформити
книжково-ілюстративну виставку, виставку запитання-відповідь, виставку презентацію «Світ чомусиків», «Чому я не можу…». Серед активних, ігрових форм зверніть увагу на цикл тематичних занять, уроків, невеличких бібліотечних посиденьок по кожній книзі зокрема.
Видання не тільки дають коротенькі відповіді на «Чому?», але й вчать дітей логічно мислити, спонукають дорослих до співпраці… 

Немає коментарів:

Дописати коментар