20 серпня 2014 р.

Звідки беруться діти або Розмова про те, як, що і де читають у Санкт-Петербурзі і Львові

Коли бібліотекар Ленінградської обласної бібліотеки для дітей свою відпустку вирішує провести у Львові, це говорить про те, що це – наша людина!

Головний бібліотекар Ленінградської обласної бібліотеки для дітей, старший викладач кафедри дитячого читання та бібліотечної роботи з дітьми Людмила Степанова приїхала в місто юності свого батька не лише заради знайомства з нашим прекрасним Львовом, але й для спілкування зі своїми колегами-бібліотекарями. (По скайпу ми спілкувалися більше місяця тому). Тому на третій день перебування у нашому місті Людмила Валентинівна завітала до нашої бібліотеки на зустріч-дискусію «Дитяче читання: муки чи радощі?». Бібліотекарі Львівської обласної бібліотеки для дітей та Центральної міської бібліотеки для дітей, а також відома письменниця Оксана Думанська стали учасниками цікавого діалогу з приводу дитячого читання, поняття «дитячий бібліотекар», високої місії дитячих бібліотекарів у формуванні культурно простору дитини тощо. Наша колега із Санкт-Петербурга із захопленням ділилася враженнями від знайомства зі Львовом, а потім розмова плавно перетекла у професійне русло. 
Надзвичайно цікаво було дізнатись про обласні проекти, які реалізує Ленінградська обласна бібліотека для дітей: "Книжный путь 2014 - BOOKWAY", книжковий фестиваль "Читательская улыбка летом или книга на каникулах", про нові імена російської дитячої літератури, про теми, які хвилюють читачів бібліотеки. Майже три години збігли швидко й непомітно, адже змістовне й цікаве спілкування захопило усіх присутніх, які навіть не помітили, що робочий день добігає кінця…

Не обійшлося і без приємних хвилин обміну подарунками. Авторський брелок Ленінградської обласної бібліотеки для дітей із зображенням символу цієї бібліотеки – кота, а також футболку, бейсболку і значки з логотипом проекту «Книжковий шлях» отримали львів’яни, а фірмова львівська кава, книга Ігоря Калинця «Казки зі Львова» і вив’язане руками Оксани Думанської пончо поїдуть до Санкт-Петербурга.

Немає коментарів:

Дописати коментар