9 серпня 2013 р.

Літо по- жовківськи.

Жовківською центральною районною дитячою бібліотекою розроблено бібліотечну програму літніх читань «Літо з книжкою» для проведення змістовного дозвілля читачів у бібліотеці, оздоровчих таборах, з метою активного залучення до читання, популяризації книги.
Вже пройшло безліч цікавих, різноманітних заходів.

7 серпня цього року у районний дитячий центр оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка» працівники бібліотеки (Надія Хомишин – завідувач дитячої бібліотеки м. Жовкви; Леся Клепач – бібліотекар) приїхали не самі, а з гостями: відомою львівською поетесою, великим другом маленьких дітей - Оксаною Думанською та місцевою поетесою Світланою Ковальчук.
           


                                                                                    





Оксана Думанська ознайомила дітей із авторськими оповідання, які дуже сподобалися присутнім («Школярка з передмістя», «Дитя епохи», «Бабусині вірші», та прочитала декілька психотерапевтичних оповідок із книги «Як зарадити Марійці»). Відтак письменниця подарувала табірній бібліотеці свої книги.
В свою чергу поетеса Світлана Ковальчук презентувала нову книгу «Історія Жовківського краю в художньому слові». Доступно і просто розповіла матеріал книги, який розрахований для вивчення на уроках літератури рідного краю у школах району.      Старшокласники також розповіли легенди про виникнення назв своїх населених пунктів.
Зустріч пройшла на високому рівні, тож відпочивальники табору отримали нові знання,  цікавий досвід та гарні враження.
                                                                                 (Надія Хомишин)


Немає коментарів:

Дописати коментар