19 січня 2024 р.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ КАТАЛОГ. Фахівцям на замітку

ІНФОРМАЦІЙНИЙ КАТАЛОГ українських і міжнародних інституцій, організацій, програм, проєктів для розширення можливостей  для представників сфери культури України

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року поставило під загрозу розвиток української культури. Міграція внаслідок бойових дій, руйнування культурної інфраструктури, утиски української культури на окупованих територіях демонструють, що культура — разом з українською державністю та мовою — є безпосередньою мішенню ворога.

Українська культура зазнала непоправних втрат і водночас виявила стійкість. Митці та представники креативних індустрій розповідають світу правду про війну, збирають кошти на підтримку армії та створюють бренд України за кордоном. Державні ресурси, спрямовані не тільки на оборону, а й на підтримку культурного середовища — бо це є важливою складовою культурної свідомості українців.

Мета видання — окреслити основні можливості та опорні точки для представників сфери культури в Україні. Інформувати про нові урядові та міжнародні ініціативи. Каталог також містить посилання на актуальні дослідження у сфері культури і контакти для розширення міжсекторальної співпраці.

Цей каталог охоплює сферу культури в широкому розумінні, зокрема мистецтво, креативні індустрії, аудіовізуальне мистецтво, нематеріальну культурну спадщину. Каталог містить актуальну інформацію станом на листопад 2023 року.

Завантажити каталог можна  за покликанням: http://surl.li/pmpix  

Немає коментарів:

Дописати коментар