1 березня 2023 р.

Конкурс для талановитих читців поезії: зголошуйтесь!

Шановні колеги!

    Посольство Угорщини в Україні, Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна спілка письменників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України домовились організувати та провести Всеукраїнський дитячий конкурс читців поезії «Стукіт серця Петефі на берегах Дніпра» з нагоди 200-річчя від дня народження національного угорського поета Шандор Петефі (далі — Конкурс).

    Мета Конкурсу — знайомство українських дітей з поетичною спадщиною поета Шандора Петефі, угорського борця за свободу; плекання спільних цінностей демократії та свободи, вшанування боротьби українського та угорського народів за кращу долю, за право бути вільними та незалежними; дослідження духовної спорідненості творчості двох національних геніїв — Тараса Шевченка та Шандора Петефі.

Участь у Конкурсі беруть діти з України від 11 до 18 років у 2-х вікових категоріях:

              — учні 5-8 класів;
              — учні 9-11 класів.

Зверніть увагу! До розгляду у Конкурсі не приймаються колективні роботи.

Конкурс проводиться у змішаному форматі (наживо та онлайн) з 1 березня по 23 жовтня у два тури:

  • перший — з 1 березня по 25 вересня на обласному рівні з підбиттям підсумків в обласних бібліотеках для дітей;
  • другий (підсумковий) — з 1 по 23 жовтня на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей (м. Київ).

Кожен читець — учасник першого туру виконує лише один вірш Шандора Петефі в перекладі українською мовою або ж уривок. Тривалість конкурсної програми читця до 4 хвилин.

Детально про Конкурс тут. 

Немає коментарів:

Дописати коментар