5 серпня 2022 р.

Безпека на дорогах

5 серпня - Міжнародний день світлофора.

Дата вибрана не випадково, адже 5 серпня 1914 року компанія American Traffic Signal Company встановила першу в світі систему світлофорів. Вона була встановлена на Розі 105-й Іст-стріт і Евклід-авеню в Клівленді, штат Огайо, США. Попередник сучасних світлофорів мав тільки два кольори: зелений і червоний. У ньому також був передбачений звуковий сигнал, розроблений Джеймсом Хоге. Його гучний звук був свого роду попередженням про зміну кольору. Також він допомагав поліції і пожежникам в разі виникнення надзвичайної ситуації контролювати сигнали.
Першим світлофорам був потрібний спеціальний інспектор для управління пристроєм, який розташовувався в найближчій будці.
Нагадаємо, що перший триколірний світлофор був винайдений шість років по тому (в 1920 році) Вільямом Поттс, поліцейським з Детройта, штат Мічиган.

Світлофор - пристрій оптичної сигналізації, призначений для регулювання руху людей, велосипедів, автомобілів і інших учасників дорожнього руху, потягів залізниці і метрополітену, річкових і морських суден. Від його справності і пильності всіх учасників дорожнього руху залежить порядок і безпека. 

Цій темі присвячений  матеріал нашого Методичного портфеля під назвою "Червоний. Жовтий. Зелений: серйозно і дуже серйозно про правила дорожнього руху".

https://lodb.org.ua/bibliotekaryam/metodychnyj-portfel/chervonyj.-zhovtyj.-zelenyj-serjozno-i-duzhe-serjozno-pro-pravyla-dorozhnogo-ruxu

Користайте! І нехай усі дороги будуть для вас завжди безпечними!

Немає коментарів:

Дописати коментар