1 липня 2022 р.

Чи є свята у військових?

3 липня - День Військ Протиповітряної оборони України.

Особливе значення цих військ сьогодні, адже ми їм завдячуємо своїм спокоєм і захистом від руйнувань і смертей. Вони призначені для попередження про напад повітряно-космічного противника, захисту важливих адміністративно політичних центрів і прикриття промислово економічних районів, угруповань Збройних Сил, важливих військових та інших об’єктів від ударів з повітря. У мирний час вартові неба України здійснюють бойове чергування з охорони державного кордону країни в повітряному просторі та контролюють перельоти повітряних суден через державний кордон, загальна довжина якої з 9-ма країнами світу становить 7698 кілометрів.

Цілодобово бойове чергування несуть близько 2500 військовослужбовців. Протягом доби здійснюється радіолокаційне супроводження більш 400 літальних апаратів, а за місяць ця цифра сягає 12-13 тисяч (дані мирного часу).

Сьогодні в Військах Протиповітряної оборони 9 частин мають почесні найменування. Десять військових частин нагороджено бойовими орденами, а ще дев’яти вручені бойові прапори. У штабі Військ ППО служить єдина жінка-полковник у Збройних Силах України - Тетяна Корсунь.

В 2022 році  на 3 липня припадає ще й День Військово-Морських Сил Збройних Сил України (День флоту України, День Військово-Морських Сил України). На жаль, події війни внесли корективи – море заблоковане, але військові цього роду військ успішно боронять наші позиції на суходолі.


Отож завдячуєм їхній пильності і мужності. Вітаємо і віримо в перемогу ЗСУ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар