1 липня 2019 р.

Генії читають!

Спекотне літо триває! 
А ми у серії методичних закладок «Книгочай» запрошуємо на «дегустацію книжки»! Адже «успішні люди з тих, що керують світом, зазвичай дуже витончені читачі».
Мудрість багатьох поколінь доводить, що найголовніше завдання батьків – допомогти дитині піднятися на її власну гору, реалізувати її власне життєве завдання. Книжкова серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» від «Агенції «ІРІО» допоможе дитині підкорити будь-які вершини.
Вже видано комплект книг-біографій відомих людей. Вони особливі тим, що написані «мовою дитини» та відповідають потребам сучасного покоління.    
Кожен з батьків мріє виростити свою дитину щасливою й успішною. Освіта посідає в цьому процесі чи не найважливіше місце. Проте варто пам`ятати, що дитині дуже важливо отримувати позитивні емоції в процесі навчання. Саме тоді вона по-справжньому захопиться знаннями і зможе запам`ятати необхідне. Зазвичай дітям не надто подобається вчитися, щось зубрити. Вони люблять поринати у світ пригод з новими героями, співпереживати їм, вчитися разом з ними й долати перешкоди. Тож запросіть ваших дітей у таку пригоду!

Видання серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» - це найкращий спосіб познайомитися з наукою, історією, досягненнями людства та світовими відкриттями. На прикладі великих особистостей та відомих людей, вони дають зрозуміти, що визначний успіх не приходить сам по собі, він підвладний лише тим, хто багато та плідно працює. Не варто кожну невдачу розцінювати як провал, адже будь-яка невдала спроба – це ще один крок, який наближає до мрії.
У дорослому віці ми приймаємо обставини такими, якими вони є. Частіше змінюємо ставлення до ситуації. Та не всі здатні змінити себе або саму ситуацію. Унікальні книги-біографії допоможуть дитині зростати впевненим лідером, із власною думкою і поглядами на світ. А батьків надихнуть на нові ідеї, досягнення та втілення цілей. І головне – допоможуть бути для своєї дитини найкращим батьком чи матір`ю.
 У кінці кожного розділу книг є вправи-запитання. Вони допоможуть запам`ятати все головне й цікаве. А також наштовхнуть на роздуми, як стати першим у своїй справі, як це зробили: Коко Шанель, Стів Джобс, Альберт Ейнштейн, Блез Паскаль, Нікола Тесла, Маргарет Тетчер. У кінцевому розділі «Основні дати» чекає більш розлогіша розповідь про особистість для батьків, свої знання можна розширити завдяки інформації з розділу «Бібліографія».
Ще однією родзинкою видань цієї серії є те, що кожне запрошує до знайомства з новою історією, героєм, ніби передаючи естафету знайомства, інтригуючи фактами чи подіями з життя чергової історичної знаменитості, подаючи кілька розділів наступного…
Крім того, книжки серії надихають проводити вільний час разом з усією родиною. Адже спільне читання дозволяє щиро говорити з дитиною про важливе, змінює стосунки із нею і додає любові до книг. Читайте та надихайтесь!

У сучасній історії не так багато політиків, про яких знав би кожен. Тим більше, якщо цей політик – жінка, 71-й прем’єр-міністр Великобританії, перша жінка, яка зайняла цей пост. «Залізна Леді» під таким «прізвиськом» вона відома, мова - про Маргарет Тетчер.

Костюченко, Ірина. Маргарет Тетчер/Ірина Костюченко. – К.: «Агенція «ІРІО», 2018. – 176 с., іл.. – (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).
13 днів із життя головної героїні—основні розділи книги. Автор зосереджує увагу читача на вагомих подіях з життя дівчинки, студентки, жінки, леді. Її сім`я, оточення, події в країні різних часових зрізів дають правдиве уявлення про атмосферу, в якій формувався характер, погляди майбутнього політика.
«Без економічної свободи жодної іншої свободи не може бути», - це переконання Маргарет Тетчер було основним у її політичній кар`єрі, згодом увійшло в історію під назвою «тетчеризм». Приклад цієї жінки став підтвердженням її ж слів: «Кожна жінка, обізнана з питаннями ведення хатнього господарства, близька до розуміння проблем управління країною».
Біографія Маргарет Тетчер – це концентрат мотивації, натхнення й постійного подиву.

Немає коментарів:

Дописати коментар