5 березня 2019 р.

«Березень. Читають всі!»

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, закликаємо дитячі бібліотеки Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей долучитися до акції «Березень. Читають всі!» і провести 20 березня День читання.
Ідея проведення Обласного дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині. Цьогоріч в рамках проекту КББ ми пропонуємо долучитись до акції бібліотекам сусідніх областей.
Ідея акція дуже проста: 20 березня в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос одну і ту ж книгу. Читцями можуть бути не тільки бібліотекарі. Радимо в цей день запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, представників різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі», що читання допомагає людині стати відомою та успішною.
Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані книги про славетних Мумі-тролів. Важко знайти в Україні  бібліотеку, де б не було книг Туве Маріки Янссон. Персонажі її казок - родина Мумі-тролів, диваків і мудрагелів - давно полюбилися дітям всього світу.
2019 рік – ювілейний для видатної фінсько-шведської художниці, письменниці, лауреата премії імені Г.К.Андерсена (9 серпня 1914 - 27 червня 2001).
Пропонуємо в цей день провести голосні читання книг Туве Янссон.
Дитячі книги Янссон перекладені більш ніж на 30 мов світу. Будь-яку з них можна прочитати в бібліотеках, школах, дитячих садочках, на місцевому радіо та телебаченні. У роботі з книгою видатної письменниці радимо не робити вікових обмежень, щоб усі, хто любить читати, могли взяти участь. Голосне читання можна також доповнити виставкою мумі-книг, малюванням улюблених героїв, переглядом мультфільмів та обговоренням прочитаного.
Від учасників акції «Березень. Читають всі!» чекаємо цікавої інформації та фотозвітів про проведення Дня читання у Ваших бібліотеках, які будуть виставлені на сайтах обласних бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар