22 серпня 2018 р.

Казка про любов і диво

У кожного в дитинстві була улюблена іграшка,  якій довірялось найпотаємніше, яка була уважним слухачем і добрим компаньйоном у пригодах чи до сну. Саме цей момент казки Марджері Вільямс «Вельветовий Кролик, або Як оживають іграшки» приверне увагу як дорослого, так і заінтригує малечу.
Світ дитячої кімнати переповнений надзвичайними іграшками, які мають свою історію, життя, які вміють спілкуватися і звичайно мріяти. «Вельветовий Кролик» - чергова м`яка іграшка, подарована з нагоди свята маленькому хлопчику, спочатку лише виступає спостерігачем за подіями. Але згодом і в нього з`являється мрія - стати «справжнім», привернути увагу дитини, завоювати любов. Цікаво слідкувати за роздумами іграшки, яка то не хоче втрачати свого привабливого вигляду, то згодом прагне бути завжди поруч в іграх господаря, не зважаючи на умови і зовнішній вигляд. «Якщо хочеш стати справжнім, треба, щоб тебе по-справжньому полюбили», - таку таємницю чи рецепт осягнув «Вельветовий Кролик». Його мрія здійснюється. Однак справжність існує в різних вимірах. Автор розповідає устами іграшки про світ тварин – живих кроликів, з якими він зустрічається, знайомиться. І коли, здавалось, історія дійшла до логічного кінця, вона отримує продовження… Яка казка без феї і чар? Іграшковий кролик (завдяки заслуженій дитячій любові) перевтілюється у справжнього (живого) і тепер він спостерігатиме за світом під іншим кутом…
Діти, пізнаючи світ, часто ставлять багато запитань. І не завжди дорослі можуть пояснити те чи інше. А в цій історії звичайна іграшка замислюється над очевидними речами, просто знаходить певні відповіді, спонукає до роздумів. Добрі переживання «Вельветового Кролика», та й історія загалом не має кінця. Бути справжнім - жити в любові! І любов дитини треба заслужити.
Галина Конопка,
провідний бібліотекар
Львівської обласної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар