13 вересня 2017 р.

І смішно, і корисно...

Саме такі емоції дарують читачеві книги цього автора. 
Сьогодні запрошуємо Вас на «Літературне побачення» з ҐЖЕҐОЖЕМ КАСДЕПКЕ (ПОЛЬЩА) у прямому і переносному значенні! 

Наступний випуск методичної закладки презентує найбільш популярні видання письменника.

Касдепке, Ґжеґож. Бон чи тон, або гарні манери для дітей [для мол. шк. в.] / пер. з пол. Я. Івченко; худож. Є. Поклевська-Козелло. – Львів: Урбіно, 2016. – 149 с.: іл.
Дієва книжка, яка спрацьовує… Герої видання близнята Куба і Буба вивчтають гарні манери, читаючи книгу, і застосовують все нове на практиці…
Багато гумору, позитиву… А всі повчальні ситуації мабуть траплялисмь з кожним: як з дорослим, так і дитиною... 

Касдепке, Ґжеґож. Велика книга почуттів / пер. з пол. Я. Івченко; худож. М. Пивоварський. – Львів : Урбіно, 2016. — 253 с.: іл.
Почуття супроводжують наше життя, наші вчинки, слова і думки постійно. От лише халепа, що не всі вони приємні, але треба навчитися з ними якось жити: наприклад, зі злістю, гнівом, ненавистю, смутком чи соромом. Не обходиться, звісно, і без таких почуттів як радість, щастя і любов.
В атмосфері дитячого садка молода вихователька пані Мілка зі своїми “чомусиками” спробує знайти відповіді на всі можливо незручні запитання...

Касдепке,  Ґжеґож. Міфи для дітей [20 найпопулярніших грецьких міфів] / пер. з пол. Б. Антоняк; іл. Є. Поклевська-Козелло.—Львів : Урбіно, 2016.—199 с.: іл.
Книга знайомить дітей з Олімпом, горою, де живуть грецькі боги, які без угаву бенкетують і веселяться. 
Окрім розваги, читачі дізнаються багато цікавого. Наприклад, звідки походять такі відомі вислови як «ріг достатку», «ящик пандори», «сізіфів труд», «панічний страх», що означає «нитка Аріадни» і чому саме змія обвиває чашу на гербі медичних установ.


А ось і автор, знайомтесь!
Ґжеґож Касдепке - сучасний дитячий письменник Польщі. Автор понад 40 книжок, більшість з яких стали бестселерами. Його творчість наповнена веселими пригодами, яскравими персонажами і іскрометним гумором. А видання представлені не тільки в книжкових магазинах, їх можна знайти на полицях в дитячих садках, школах і домашніх бібліотеках.
Письменник неодноразово отримував престижні літературні премії: лауреат Літературної премії імені Корнеля Макушинського, двічі здобував премію «Освіта ХХІ», а також відзнаки Польської секції IBBY та журі премії «Маленьке перо».  Зокрема, Фонд «ABCXXI – уся Польща читає дітям» визнав його книжки одними з найкращих дитячих книг минулого десятиліття.
У житті Ґжеґож Касдепке обожнює послухати гарну музику, добряче посміятися і... поледарювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар