20 грудня 2016 р.

Туди-сюди по квадратах

21 грудня - День народження кросворду
Кросворд (англ. сrossword - перетин слів) - найпоширеніша у світі гра зі словами. Існує безліч періодичних видань, що спеціалізуються на кросвордах, їх також часто друкують в неспеціалізованих друкованих ЗМІ.
Великобританія, Сполучені Штати Америки та Південно-Африканська Республіка змагаються нині за право називатися батьківщиною кросворду. З трьох версій походження кросворду найпопулярніша американська.
Перший кросворд російською мовою складено письменником В. В. Набоковим і опубліковано у додатку «Наш світ» до газети «Руль» у лютому 1925 року в Берліні. Вважається, що в СРСР вперше кросворд з'явився в журналі «Огонёк» у 1929 році.
Сьогодні кросворди і їх різновиди увійшли в нашу епоху обов'язковим атрибутом інтелектуальних забав. Вони окремо публікуються у різноманітних збірниках, журналах, газетах. 
Інтернеті є чимало ресурсів,  де крім безлічі видів кросвордів регулярно з'являються нові ребуси, головоломки, Какура, вікторини, судоку. 
Бібліотеки вдало застосовують кросворд у своїй практиці. Львівська обласна бібліотека для дітей також часто використовує його як активну пізнавально-розважальну форму. Наприклад: "Сміятися-заборонено? : казкова подорож з Галиною Малик" , методична консультація "Масова робота в дитячих бібліотеках: традиції та нововведення"

Бажаємо усім наснаги у творчій роботі і корисного інтелектуального відпочинку у День кросворду!

Немає коментарів:

Дописати коментар