7 жовтня 2016 р.

Свято української книжки

Львівська обласна бібліотек для дітей нагадує, що вже традиційно, у другій половині жовтня в бібліотеках Львівщини проходить Свято української книжки. Пропонуємо Свято провести з 17 по 28 жовтня.
Організації Свята української книжки має передувати його широка реклама в засобах масової інформації, оголошення у школах,  в соціальних мережах, плакати–запрошення у вітринах бібліотек, сайтах. Готуючись до Свята, пропонуємо організувати виставки кращих зразків української літератури для дітей, відкриті перегляди, тематичні полиці. Також в ці дні рекомендуємо звернути увагу на твори Івана Франка, адже цей рік приурочено великому Каменяру.
Свято української книжки – чудова нагода для організації зустрічей читачів з письменниками, видавцями, редакторами, художниками-ілюстраторами.
Свято української книжки в бібліотеці обов’язково має носити не тільки пізнавальний, але й ігровий, розважальний  характер. В ці дні читачам можна запропонувати взяти участь у літературних іграх, позмагатися на турнірах, стати переможцями вікторин, розгадати кросворди, побувати на літературних посиденьках та зустрічах.
Трішки історії самого свята: традиція проведення була започаткована в довоєнній Галичині товариством «Просвіта».  Відтоді це свято щорічно відбувалося  до 1940 року. В 1992 році Львівська обласна бібліотека для дітей разом з товариством «Просвіта» відновили призабуте Свято української книги.
Цей матеріал  має на меті нагадати Вам про наближення Свята. А як зробити його справжньою культурною подією у масштабах вашого району, міста, села, кожної бібліотеки – це залежить від творчості, фантазії і бажання самого бібліотекаря. Бажаємо вам успіхів, а читачам – незабутніх позитивних вражень!

А від бібліотекарів чекаємо фотозвітів з місць проведення Свята, які обов’язково помістимо на нашому блозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар