2 лютого 2016 р.

Вітаємо зі славною датою!

Майже півстоліття пропрацювала Валентина Володимирівна Косоногова у Львівській обласній бібліотеці для дітей.
   В свій час любов до книги, до читання привела 14-літню школярку до культосвітнього технікуму. Здібна дівчина з відзнакою закінчила його і одержала скерування до сільської бібліотеки.
         В 20 років, здобувши досвід роботи в сільській бібліотеці, Валентина повертається до Львова. А восени 1961 року вона вперше (і, як потім виявиться, назавжди) переступає поріг обласної бібліотеки для дітей. Помічник бібліотекаря у відділі старшокласників в обласній бібліотеці для дітей - це була її перша сходинка до професійної вершини - директорства.
         …Методистами не стають одразу. Потрібні роки праці, накопичення досвіду. Коли через 3 роки в бібліотеці з`явилося вакантне місце методиста в науково-методичному відділі, то кращої кандидатури на цю посаду, ніж Валентина, годі було й шукати.
         У 1976 році тодішній директор пропонує Валентині Косоноговій посаду заступника з наукових питань. Їй на той час було всього 35 років, і вона з кожним роком набирає висоту в своєму професійному зростанні.
         Під її керівництвом в бібліотеці впроваджуються нові перспективні напрями діяльності, узагальнюється кращий досвід роботи з книгою. Про Львівську обласну бібліотеку для дітей заговорили на державному рівні. За львівським досвідом роботи приїжджали з різних областей. 1984 рік знову вносить зміни в професійне життя Валентини Володимирівни. Її призначають директором Львівської обласної бібліотеки для дітей.
З приходом Валентини Володимирівни Косоногової на посаду директора розпочався новий етап в історії бібліотеки.
         Однією з перших в області бібліотека перейшла на нові умови господарювання, проведено повне технічне та естетичне переобладнання. За роки її директорства, з 1984 по 2010 роки, відбулася кардинальна модернізація бібліотеки, осучаснення її інтер’єрів, комп’ютеризація, створення та реалізація новаторських проектів.      
         Майже півстоліття віддано бібліотеці… Зараз Валентина Володимирівна на заслуженому відпочинку, але її ідеї, традиції, які вона започаткувала, добрі справи, які вона зробила, продовжують жити у нашій бібліотеці.

       В переддень ювілею хочеться сказати слова привітання і подяки від всього колективу.

Немає коментарів:

Дописати коментар