13 липня 2015 р.

"Навздогін книзі". Випуск 4

До Вашої уваги пропонуємо черговий випуск методичної закладки із серії "Навздогін книзі". 


Кокотюха, А. Полювання на Золотий кубок / Андрій Кокотюха.—К. : Грані-Т, 2008.— 80 с.— (Дивний детектив—08)

Інколи життя тих, кому від 12 до 16 років, скидається на детектив зі справжнісінькими розслідуваннями, карколомними пригодами, небезпечними пошуками загадкових предметів і цікавими незнайомцями, котрі допомагають розкрити таємницю. Кмітливість, розум, наполегливість і допитливість – невід’ємні помічники головних героїв усієї серії “Дивний детектив – 08” видавництва “Грані-Т”. Зараз серія закрита, однак вийшло 17 назв видань сучасних українських письменників. Серед них - Андрій Кокотюха.
Донині детектив в нашій державі розглядають, як жанр популярної літератури, яка розважає. В Європі думають навпаки, що детективи вчать логічно мислити... Цікавий сюжет, прості шкільні істини, дружба, проблеми підлітків у вирі сучасного Інтернет-світу – все у книзі “Полювання на Золотий кубок” Андрія Кокотюхи.

       Оскільки триває пора літніх канікул, а ми турбуємось про змістовне дозвілля своїх читачів, рекомендуємо у своїй роботі колегам скористатись такимим формами реклами і залучення до читання як виставка-перегляд “За віконцем DD– 08” (усі видання серії, які надішли чи є наявні у фондах); виставка-презентація (презентуємо як книгу, так і її автора);  “У гості до детектива” літературний вечір (можна використати уривок фільму за сценарієм автора, скористатись послугою “Замов письменника”, влаштувати віртуальне спілкування з ним).


  Андрій Анатолійович Кокотюха – сучасний український письменник. Народився 17 листопада 1970 року у м. Ніжині, що на Чернігівщині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем, але закінчив факультет журналістики Київського університету імені Т.Шевченка. 
Сьогодні книжки Кокотюхи виходять друком майже в усіх українських видавництвах, відзначені почесними нагородами. Він тісно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. За однією такою публікацією на студії ім. О. Довженка зняли кіно під назвою «Тупик». Низка його творів чекає на екранізацію. Пише українською і російською мовами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар