29 квітня 2015 р.

Найкращі читачі Львівщини живуть у Бузькому та Сокальському районі

28 квітня у Львівській обласній бібліотеці для дітей відбувся обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України -2015». 
У попередніх відбіркових турах взяли участь 4972 учасники – учнів 6 та 7 класів середніх шкіл Львівської області. Переможці регіональних турів приїхали до Львова, аби з-поміж 20 шестикласників і 20 семикласників визначити найкращих.
Попередні тестові завдання, відповіді на які діти писали півтори години, переможця не виявили. По двоє учнів з 6 та 7 класів набрали однакову кількість балів. Тому довелося проводити додатковий тур, аби визначити найкращих. В результаті напруженого поєдинку на знання української та зарубіжної літератури переможцями стали шестикласниця Мар’яна Стадник з села Задвір’я Буського району та учениця 7 класу з Великих Мостів Сокальського району Ангеліна Яремчук.
                        
Усі 40 учасників фіналу  отримали подарунки - книги від львівських видавництв "Вісім лапок" та "Видавництво Старого Лева" і невеличкі сувеніри від нашої бібліотеки.
У перерві учасники мали змогу поспілкуватися з лідером популярного гурту "МЕРІ" Віктором Винником, який зачитав їм уривок з роману Сергія Гридіна "Не такий", та насолодитися виступом учасників циркової студії "Львівські віртуози" Аліни Бицюк та Ігоря Новікова (керівник - Віктор Кізлик, хореограф - Юрій Ванджала).
Схвильовані і щасливі переможці дуже раділи своїй перемозі. Мар'яна Стадник, коли їхала до Львова, вірила, що переможе, а от Ангеліна Яремчук сказала, що для неї головне - участь, а не перемога. Дівчата розповіли, що ця поїздка до Львова виправдала їхні сподівання, їм дуже сподобалося сьогодні абсолютно все.

Отож, найкращих читачів цього року визначено, а ми вже живемо у передчутті вересневого Форуму видавців.


Немає коментарів:

Дописати коментар