27 лютого 2015 р.

ПРОСИМО ПІДТРИМАТИ

Шановні члени і партнери Української бібліотечної асоціації!

Керівні органи ІФЛА планують у квітні 2015 р. приймати рішення щодо місця проведення Конференції (Світового бібліотечного конгресу) ІФЛА 2017 р. Серед декількох претендентів – м. Санкт-Петербург,Росія.
Президія Української бібліотечної асоціації (УБА) вважає це неприпустимим в умовах, коли Росія є країною-агресором. Як асоціація-член ІФЛА, УБА звернулася до цієї міжнародної організації з листом, в якому ми закликаємо ІФЛА не розглядати Росію як місце для проведення Світового бібліотечного конгресу в 2017 р.

Водночас ми вважаємо, що до ІФЛА важливо довести думку всіх небайдужих бібліотекарів України та світу щодо цього питання, аби ІФЛА врахувала думку професійної спільноти. Тому Президія УБА пропонує своїм членам, всім бібліотекарям України, нашим партнерам і друзям також звернутися до ІФЛА з відповідним листом.

Буде корисним також, якщо ви розповсюдите цей лист серед своїх зарубіжних колег з проханням підтримати наш протест. В інформаційній війні ми не повинні стояти осторонь!

Див. нижче текст листа англійською мовою. Будь ласка, скопіюйте його і відправте від свого імені на електронні адреси: президента ІФЛА п. Сінікка Сіпіла:  sinikka.sipila@fla.fi та Генерального секретаря ІФЛА Дженіфер Ніколсон   ifla@ifla.org  Для довідки нижче ми також подаємо переклад цього листа українською.

Dear Ms.President,
As a Ukrainian librarian I am deeply concerned that IFLA is considering Russia as a place to hold the World Library Congress. Russia is a country-aggressor. It is currently under international sanctions. IFLA cannot ignore politics and support Russia in this way. This is a way of supporting Russia and its government. After the IFLA delegation visited Russia in February 2015, Russian media covered this visit. A prospective IFLA Congress is considered a great international success, success of their government in particular.
I encourage the IFLA Board to remove St. Petersburg, Russia from consideration as a location for the IFLA Congress in 2017.
Підпис, посада, місце роботи (англ. мовою)

Переклад листа українською:
Шановна пані Президент,
Як український бібліотекар, я глибоко стурбована (ний), що ІФЛА розглядає Росію як місце для проведення Всесвітнього бібліотечного конгресу. Росія – країна-агресор. Зараз вона – під міжнародними санкціями. ІФЛА не може залишатися поза політикою, в такий спосіб ви підтримуєте Росію та її уряд. Після візиту до Росії представників ІФЛА у лютому 2015 р. про це написали російські медіа, які розглядають це як великий міжнародний успіх, зокрема успіх російського уряду.
Я закликаю Раду ІФЛА не розглядати м.С-Петербург, Росія як місце проведення Конгресу ІФЛА в 2017 р.
Підпис, посада, місце роботи


Президія УБА

Немає коментарів:

Дописати коментар