7 жовтня 2014 р.

Дні громадських ініціатив в Яворові

1 жовтня 2014 року в Яворівській центральній районні бібліотеці з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек та у рамках проекту «Дні громадських ініціатив» відбувся  круглий стіл «Освіта дорослих - шлях до успіху» за ініціативою та партнерством Представництва інституту Міжнародного співробітництва Німецької Асоціації Народних Університетів DVV International в Україні.

Участь у круглому столі взяли всі зацікавлені сторони: представники  Товариства краєзнавців Яворівщини «Гостинець» у партнерстві з Яворівською районною радою, Фонд розвитку громадських організацій «ЗУРЦ», відділ культури і туризму та відділ освіти Яворівської РДА, представник департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА, завідуюча НМВ Львівської обласної бібліотеки для дітей, районний центр зайнятості, та учасники робочої групи щодо реалізації проекту «Створення моделі розвитку освіти дорослих у Яворівському районі», Благодійний  фонд «Призначення» ім. Юрія Липи, бібліотекарі бібліотек – філіалів, які стали переможцями 10 мікропроектів :
Вітаємо переможців:
  • Яворівську центральну районну бібліотеку та Яворівську районну дитячу бібліотеку
  • Бібліотеку-філію та народний театр села Оселя; бібліотеки-філії сіл Чернилява, Терновиця, Новини, Морянці, Старий Яр та смт. Краковець, Шкло.

Під час розмови на круглому столі жваво точилась дискусія, а потім всі присутні взяти активну участь у ярмарці  майстер-класів: Плетіння з рогози-мистецтво рогозоплетіння - майстрині Параскевія Паславська – селище Шкло; Лялька-мотанка - майстриня Оксана Маруняк селище Івано-Франкове.



З нагоди Всеукраїнського дня бібліотекаря кращим бібліотекарям району голова адміністрації Іван Стецькович вручив почесні грамоти.

Головний спеціаліст з питань бібліотечної роботи департаменту  з питань культури, національностей та релігії ОДА Шуберт Олена Каролівна радо вітала працівників книгозбірень з Всеукраїнським днем бібліотек та зазначила, що Україна починається з нас і відповідальні за її долю ми – освідченні, згуртовані, сильні, незамінні помічники в оперативному і якісному забезпеченні інформацією, які несуть своїм читачам радість знань, високу культуру, любов до мистецтва. Вручила грамоти департаменту бібліотекарям району.
Привітати бібліотекарів прийшов помічник народного депутата Василя Пазиняка – Петро Іванець та подарував вишиті до 200-річчя Тараса Шевченка рушники, літературно-музичне видання «Співаник Українських січових стрільців».
Прийшов подякував ти привітав працівників бібліотек Яворівщини і командир 24-ої окремої механізованої бригади ім. князя Данила Галицького, полковник Олександр Павлюк. Висловлюючи почуття поваги та вдячності бібліотекарям за підтримку військових Олександр Павлюк побажав їм натхнення, міцного здоров’я та сімейного благополуччя, добра і щастя, миру і злагоди, душевного тепла і порозуміння.

А ми в свою чергу хочемо подякувати представникам Представництва інституту Міжнародного співробітництва Німецької Асоціації Народних Університетів DVV International в Україні за фінансової підтримки бібліотек Яворівського району.



      

Немає коментарів:

Дописати коментар