16 серпня 2013 р.

Бібліотекар - поетеса

   Є на Жовківщині село з красивою назвою Купичволя. Це мальовничий край зі своїми характерними особливостями і традиціями, багатий історією, звичаями, цікавими людьми.
   Одним з храмів духовності, збереження книжкових скарбів є в цьому селі бібліотека, де працює ентузіаст своєї справи Галина Годісь….
   Галина Володимирівна Годісь - бібліотекар із великим досвідом роботи, особистість, в якої у творчому доробку сотні сценаріїв, десятки масових заходів проведених спільно із завідувачем Народного дому Ольгою Смуляк та школою.
   Галина - активний організатор творчих вечорів, заходів спрямованих на зміцння сім`ї, на удосконалення традиційних форм спілкування батьків з дітьми, що зрештою є основною формою роботи купичвільської бібліотеки. Саме через розвиток дозвіллевої роботи пані Галина проклала кладку до бібліотеки. 
   І ось - ще один здобуток - її перша поетична збірка "Ягоди кохання".
   
   11 серпня цього року відбулася презентація книги авторки, першої ластівки у творчому доробку Галини. Свято  відбулося у Народному домі села Купичволя, привітати прийшли її колеги -  завідуючі бібліотек - філій;  голова сільської ради - Давидович Олександра Михайлівна; автор книжечки "Неопалима Купичволя. Віхи історії Купичволі" - Сенюта Михайло Федорович; заступник директора по роботі з дітьми ЦБС - Хомишин Надія Григорівна. Упродовж  презентації авторське читання гармонійно поєднувалось із пісенним виконанням.

  Далеко не кожному, хто любить літературу дано стати поетом, і навіть не кожен може скласти вірша. Тільки обдарована людина, яка чує, як шепоче дощ, співає квітка, сміється небо - може говорити про прекрасне не буденно, а римованими словами. Місцями відчувається смуток, розчарування, зрада. Чи солодкі чи терпкі ці "Ягоди кохання" ми так і не дізнаємось, тому що вірші завуальовані загадковими фразами і нам  лише треба здогадуватися, "які вони на смак".
   Сподіваємось, що читач гідно оцінить першу добірку віршів авторки  - Галини Годісь.

                                                 

  Довгого і плідного Вам творчого шляху, сонця, кохання, добра - Галино Володимирівно!!!
 Надія Хомишин

 та колектив
 Львівської обласної бібліотеки для дітей

2 коментарі:

  1. Прочитала книгу "Ягоди Кохання",яка віднесла мене в минуле своєю реальністю.Полонила мене своєю простотою,душевністю...Так і хочеться любити і кохати.Дуже вдячна авторці.З любов'ю і повагою до неї.

    ВідповістиВидалити
  2. Я молодий,але не думав що ця книга мене так візьме за душу.Хай живе любов і щире кохання.

    ВідповістиВидалити