1 березня 2013 р.

Є люди, як свічки,- згорають, відходять у небуття. Є люди, як зірки,- горять і світять все життя.


Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.
Дитячі бібліотеки Львівщини активно відзначали 142-гу річницю з дня народження Лесі Українки. У всіх бібліотеках пройшли найрізноманітніші заходи. 

Самбірськай районна бібліотека для дітей з учнями 3-Б класу СШ №8 провела літературну годину «Довго щирими сими словами, до людей промовлятиму я».

З перших хвилин зустрічі зачарувала атмосфера тепла, затишку і зворушливості. Завдяки акторській майстерності, глядачі побачили Лесю у різні роки її життя. Учні декламували улюблені вірші. Кожен прочитаний твір був ілюстрований власним малюнком. 










                                             

А колеги з Золочівської районної бібліотеки для дітей організували також літературну годину "Вічно живий голос" та казкову вікторину "Калейдоскоп казок", присвячену творчості знаної поетеси з учнями 2-В класу СШ №1. Діти виявились неабиякими знавцями поезії Лесі Українки та продекламували її вірші.




Немає коментарів:

Дописати коментар