18 квітня 2022 р.

Готуємо разом!

 18 квітня - "гастрономічний" день у календарі! Сьогодні святкуємо:

  • Міжнародний день піци

Піца — одна серед найпопулярніших страв у світі, хоч належить до італійської національної кухні. Багато народів розробили свої національні варіанти піци. У Індії до неї додають маринований імбир, фарш із баранини і соєвий сир. У Японії їдять піцу з вуграми й кальмарами, у Пакистані — з гострим карі. Мешканці Коста-Рики віддають перевагу піці з кокосами, а бразильці — піці із зеленим горошком.

До початку XIX століття існувала думка, що найсмачніша піца — солодка. Видатний кулінар Пеллегріно Артузі в своїх щоденник описує тільки цукрові варіації страви.
І в Україні піца набула значного поширення. А цікаві рецептики тут. 

  • Всесвітній день Трайфл

Трайфл - звичайний англійський десерт, який традиційно складається з бісквітного торта, просоченого бренді, хересом або білим вином, який покритий заварним кремом, фруктами або джемом, а потім покритий збитими вершками і нарізаним мигдалем або вишнею. Зазвичай його подають в скляних десертних чашках. Рецепти цього десерту датуються ще 1590-ми роками, а вік шанувальників не обмежений...

А ви вже смакували?  Обираємо рецепт. 

  • Національний день печива у формі тварин в США

Крекери або печива у формі тварин - назва закуски, а не конкретного бренду. Крекери з тваринами з'явилися у Англії (ще у 1800-х роках). Найраніше відомий з так званих «тваринних» рецептів печива з'явився в публікації 1870-х років під назвою «Секрети торгівлі пекарів і кондитерів», написаної Дж. Д. Хуніханом. Вони хрумкі, солодкі і вже більше століття радують дітей у всьому світі. Мова, звичайно ж, про печива у формі тварин, крихітних мешканців зоопарку, які викликають таку ностальгію та звикання, що у них є своє власне свято. 
Ну а діткам цікава і смачна забавка у пізнанні і вивченні тваринного світу! 
І обов'язково не забудьте у цей день про книжку з історіями чи рецептиками!

Бажаємо вам вдалих кулінарних і читацьких експериментів! Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар