11 березня 2013 р.

20 березня – загальнообласний День дитячого читання

Вже стало доброю традицією 20 березня, під час Всеукраїнського тижня дитячого читання, проводити в дитячих бібліотеках області Загальнообласний День читання, метою якого є популяризація і підтримка дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів-дітей.
Цьогорічний День читання пропонуємо присвятити львівській поетесі Марії Людкевич, яку знають читачі всіх дитячих бібліотек області, за що вона й нагороджена почесною медаллю-відзнакою Львівської обласної бібліотеки для дітей «Великий приятель маленьких читачів».

Значна частина її творчого доробку - це книжки для дітей,
Творчість Марії Йосипівни високо оцінена: за книгу духовної лірики «Благослови, Маріє» поетеса визнана лауреатом премії ім. Маркіяна Шашкевича, а її книга інтимної лірики «Коротке літо в раю» була відзначена літературною премією «Благовіст». У 2001 році поетеса вшанована премією ім. Лесі Українки – найпрестижнішою премією країни в галузі дитячої літератури.
За активну пропаганду української книги (а це рецензії,  вступні статті, упорядкування збірників української літератури) поетеса відзначена премією благодійника і мецената Дмитра Нитченка.
А 2006 рік приніс Марії Йосипівні ще одну високу нагороду – їй вручено орден княгині Ольги. 
Пропонуємо в цей день провести голосні читанні книжок Марії Людкевич в бібліотеках, школах, дитячих садочках, на місцевому радіо. До участі в Дні читання залучайте відомих людей вашого району, міста чи села, представників влади, письменників, вчителів, батьків. 


Немає коментарів:

Дописати коментар