18 січня 2023 р.

Алан Александр Мілн

 18 січня - день народження улюбленого дитячого письменника багатьох поколінь - Алана Александра Мілна (18.01.1882 – 31.12.1956)

Відомий усім книжково-екранний ведмедик Вінні з’явився на світ в оповіданнях Алана Александра Мілна у далекому 1926-му році. На нього чекала слава і любов малюків та дорослих усього світу, але, обіч казкової, Вінні-Пух має ще й справжню, досить непересічну історію. 

Насправді історія ведмедика Вінні розпочалася ще у 1914 році, коли армійський ветеринар, канадієць, лейтенант Гаррі Колборн вирушив з Вінніпеґу до Лондона, де базувався його полк. На залізничній станції в Онтаріо він побачив мале ведмежа, що продавалося за 20 доларів, і не встояв перед чарівністю звірятка. Ведмежа отримало ім’я Вінні (на честь рідного міста Колборна — Вінніпеґ) і попливло разом із новим господарем до Англії, де стало улюбленцем військових і талісманом полку.

Коли солдатам прийшов наказ дислокуватися у Франції, Колборн, задля безпеки, передав Вінні Лондонському зоопарку, де ведмежа швидко набуло статусу справжньої зірки. Чимало тогочасних англійських дітлахів, що побували в столичному зоопарку, називали своїх плюшевих ведмедиків саме Вінні, й серед них був і син Алана Мілна — Крістофер Робін.

Сьогодні Вінні-Пух — один із найвідоміших казкових персонажів усіх часів, а також справжній чемпіон компанії Дісней. Волт Дісней придбав права на екранізацію казки про Вінні у 1961 році, зробивши з жовтого ведмедика в червоній кофтинці справжній бренд, що процвітає і дотепер та навіть має власну зірку на Алеї слави. От вам і ведмедик набитий тирсою!

Якщо ви ще не читали цю надзвичайно цікаву, веселу та смішну історію про відомого ведмедика, то поринайте у пригоди казкового лісу разом з героями то спішіть у Львівсько обласну бібліотеку для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар