10 травня 2022 р.

Куди рушаємо?

11 травня - День потягу

Особливе значення сьогодні надане Українській залізниці. Вона стала «артерією» життя для нашої країни:  дорога порятунку, дорога допомоги…

З історії…

Потяги - відмінний спосіб подорожувати, особливо якщо ви хочете швидко дістатися туди, куди їдете, але мати місце для пересування і спостерігати за пейзажем з вікна. Річард Тревітік був гірським інженером і винахідником, і одним з перших, хто використовував пару для приведення в дію двигуна локомотива, що рухається. А лондонське метро було першою у світі підземною залізницею. Воно відкрилося 1863 року, щоб полегшити завантаженість лондонських автобусних та трамвайних доріг. Багато «поїздів-примар» курсують по мережі British Rail. У Японії поїзди настільки пунктуальні, що будь-яка затримка понад 5 хвилин зазвичай тягне за собою вибачення та «довідку про затримку» для пасажирів, які прямують на роботу. Подорож з Португалії до В'єтнаму можлива лише поїздом. У деяких частинах Камбоджі люди зробили власні поїзди з бамбука після того, як регулярні рейси припинилися.

А ще здійснити «мандрівку» цим видом транспорту ви зможете завдяки книгам, які пропонує наша бібліотека. Отож завітайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар