12 лютого 2016 р.

Усе найцікавіше

Шановні колеги, 
пропонуємо Вашій увазі перший у 2016 році випуск методичної закладки із серії “Навздогін книзі” в оновленому  дизайні.   
"Цікаві факти", "Вражаючі рекорди", "Захоплива вікторина" - це розділи, які об`єднали книги серії «УСЕ НАЙЦІКАВІШЕ», що нещодавно надійшли до фондів дитячих бібліотек Львівщини і про які йде мова в закладці...

Динозаври – це найдивовижніші істоти, які будь-коли жили на нашій планеті.        


       
        Запорожець, Н.В., Воронцова, І.А. Світ динозаврів. – Харків : Ранок, 2013. – 16 с. – (Усе найцікавіше).


    Опис найцікавіших представників світу динозаврів, їх дивні назви, спосіб життя та причини вимирання розкриває  видання цієї серії книг.



Історія роду людського поєднує неймовірні гіпотези, численні загадки, відкриття археологів і генетиків.


Запорожець, Н.В. Таємниці виникнення людства / Н.В. Запорожець, І.А. Воронцова. – Харків : Ранок, 2013. – 16 с. – (Усе найцікавіше).

На сторінках цієї книги розповідається про місце людини в живій природі, про наших далеких предків, особливості людських рас. 

Космос таємничий і часто незбагненний.

Стадник, О.Г. Таємниці космосу. – Харків :  Ранок, 2013. – 16 с. – (Усе найцікавіше).

Пропоноване видання містить цікаві факти про те, як влаштований Всесвіт, що таке  чорні діри і як планети Сонячної системи мандрують у безмовному мороці космосу.


Неймовірні історії та дивовижні факти про надзвичайної сили землетруси, жахливі виверження вулканів, руйнівні зсуви та нездоланні повені оповідає наступна книга серії.

Стадник, О.Г.  Планета стихій. – Харків : Ранок, 2013. – 16 с. – (Усе найцікавіше).



Що ми знаємо про котів? Майже все, але разом із тим вони залишаються для нас загадковими істотами.


           Грудій, Я.В. Вусаті та смугасті. - Харків : Ранок, 2013. - 16 с. – (Усе найцікавіше).  

Найцікавіше про життя цих дивовижних тварин, походження, звички та особливості найпоширеніших порід розповідає автор цього видання.



Ще одна тварина завжди поряд з людиною. Це собака - вірний і найкращий друг. А що такого особливого в її характері, що вона так чіпляє за душу? Про це та інше йде мова у книзі:

Грудій, Я.В. Чотирилапі друзі. – Харків : Ранок, 2013. – 16 с. – (Усе найцікавіше).

Оригінальні і цікаві ілюстрації - ще одна "родзинка" видань серії «УСЕ НАЙЦІКАВІШЕ».

У роботі колегам-бібліотекарям пропонуємо провести комплексні форми заходів: тиждень читання “У світі цікавого і незбагненного” або “УСЕ НАЙЦІКАВІШЕ” (у програмі на кожен день - презентація книги із серії, вікторина, виставка запитань і відповідей). Довідкові за змістом видання є також вдалим матеріалом до окремих масових заходів, наприклад, вечорів-зустрічей з фахівцями, знавцями в тій чи іншій темі, галузі. 
Завдяки спеціальним скобам видання можна зберігати у папці зі швидкозшивачем. Отож зберіть свою бібліотечну Універсальну Сімейну Енциклопедію.
Повернемо разом у наше століття затишок домашнього сімейного читання!  

2 коментарі: