22 березня 2022 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022! З книгою до ПЕРЕМОГИ!

Шановні колеги, наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року! Щодня упродовж Тижня бібліотеки влаштовують безліч книжкових подій, зустрічей з авторами книжок, інтерактивні читання.

Бібліотекарі України! Звертається до вас із закликом Національна бібліотека України для дітей — проведемо Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022 під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!».


Колеги мають успішний досвід єднання книгою на відстані — минулорічне КОЛО читання «Книга єднає країну!». Тож закликаємо долучитися до Національної акції — Всеукраїнського тижня дитячого читання, що пройде з 23 березня по 1 квітня у тих бібліотеках країни, які зараз можуть відчинити двері для читачів - наживо, а також онлайн — на профілях бібліотек у соціальних мережах.

Пропонуємо провести на місцях:

           • авторські читання від місцевих письменників наживо у бібліотеках, а також записати відео читань, щоб діти, які зараз знаходяться у гарячих регіонах нашої країни, могли слухати книги віддалено. Посилання на відео можна поширювати на сторінках бібліотек та власних профілях у соцмережах;

           • «Рятівна книга. Читацький щоденник» — це розповіді від наших читачів про книгу, що підтримувала їхній дух у час війни, що «загартувала» характер. Про книжкові історії, які навчили бути сміливими, справедливими, щирими, відкритими. Можна розказати про персонаж, який вас надихає. Напишіть текст, якщо є змога — додайте фото книги.

Шановні бібліотекарі, ви можете запропонувати та провести і інші події, долучитися до загальнонаціональних акцій, таких як проєкт «Мамо, я бачу війну!», оголошений Міністерством культури та інформаційної політики України. Саме ми — дитячі бібліотекарі — маємо зараз дати дітям оптимістичне та надійне почуття опори, яке здатна подарувати гарна книга. Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності.

Тож влаштуємо книжкове свято нашим дітям!

І пам'ятаємо: НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!

Відеозаписи розміщуйте у соціальній мережі Фейсбук за хештегами  #тижденьдитячогочитання2022 #ЗкнигоюДоПеремоги

Більше інформації на сайті бібліотеки: https: //chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10156


 

Немає коментарів:

Дописати коментар