11 березня 2020 р.

«Березень. Читають всі!»

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, закликаємо дитячі бібліотеки Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей долучитися до акції «Березень. Читають всі!» і провести 20 березня День читання.
Ідея проведення Обласного дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині. У цей день в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос одну і ту ж книгу. Читцями можуть бути не тільки бібліотекарі. Радимо запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, представників різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі», що читання допомогає людині стати відомою та успішною.
Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані книги про веселих героїв  Всеволода Нестайка. Важко знайти в Україні  бібліотеку, де б не було книг Всеволода Зіновійовича.
2020 рік – ювілейний для нього. Всеволод Нейстайко – український Марк Твен. Його твори незмінно викликають усмішку на обличчі у всіх читацьких поколінь. «Тореодори з Васюківки» – одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі. За словами Івана Малковича, був час, коли тираж «Тореодорів» перевищував тираж кращого тому про Гаррі Поттера.

Пропонуємо в цей день провести голосні читання книг Всеволода Нестайка, адже його герої назавжди залишаються в серцях юних та виховують тільки позитивні якості.

Від учасників акції «Березень. Читають всі!» чекаємо цікавої інформації та фотозвітів про проведення Дня читання у Ваших бібліотеках, які будуть виставлені на сайтах обласних бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар