2 жовтня 2019 р.

Відлуння бібліотечного форуму...

18 - 21 вересня 2019 року у Львові тривав 26 Book Forum. В рамках цього книжкового свята відбулась ще одна подія – ювілейний Х Львівський міжнародний бібліотечний форум. В рамках проєкту культурних обмінів між Львівською та Луганською областями «Змінимо країну разом» до нас завітали колеги зі Сходу…
«Львів зустрів нас прохолодою та дощем. Але, як тільки ми потрапили до Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені І. Франка на відкриття X Львівського міжнародного бібліотечного форуму – все змінилося. Нас зустріли тепло та сонячно», - згадує бібліотекар з Лисичанська - Нікульникова Марина. 
Другого дня гості відвідали обласну бібліотеку для дітей, де зібралися на Вільному майданчику обміну думок та професійних рішень 4L: Lviv-Lugansk-Library-Love. Разом з колегами обмінялися досвідом у залученні малечі до читання, взяли участь у дискусії «ДеЕвалюція: бібліотеки чи хаб? Проблеми трансформації публічних бібліотек». Думки виявились дуже емоційні, позитивні та надихнули на роботу і співпрацю. Кожен знайшов для себе «родзинку» для подальшої роботи. 
А далі було ще цікавіше - поїздка до районного містечка Пустомити.
Тут зустріч відбулася в Народному домі. Цікаві презентації, обмін досвідом, обговорення проблем та досягнень ще раз довели, що у бібліотеках як Сходу так і Заходу України працюють люди, закохані у свою роботу. 
Наступного дня колеги відвідали бібліотеки двох мальовничих міст Львівщини: Жовкви і Червонограда. Для цього довелось розділитись на дві групи, щоб побувати одночас у двох місцях.
У Жовкві для колег зі Сходу найбільше запам’ятовуючим було спілкування на майстер-класі з учнями 10 класу  Жовківської СШ №2. Вони отримали колосальну віддачу від дітей під час роботи на майстерках.
Боднар Галина - бібліотекар Біловуцької дитячої бібліотеки-філії КЗ «Новопсковської ЦБС» провела майстер-клас з виготовлення подарункового кошика в стилі скрапбукінгу.
Катерина Мельник – бібліотекар КЗ «Лисичанська бібліотека-філія №3» провела майстер-клас з виготовлення прикрас зі стрічок, а її колега Марина Нікульникова вправно повишивала стрічками і бісером з хлопцями захопливі картини (в рамках креативної майстерні «БібліоArt»).
У Червонограді у цей час також було надзвичайно цікаво... 
Гості зі Сходу презентували свою роботу, ділились досвідом з колегами.

«Нам вдалося трішечки зрозуміти, чим живуть їхні бібліотеки у Червонограді, - поділилась своїми враженнями Тетяна Шпигун, бібліотекар села Воєводськ, - Дякую організаторам за екскурсії по бібліотекам Червоноградської ЦБС. Ми відвідали 4 різні бібліотеки,  і саме там відчули, наскільки у нас схожі проблеми. Вразила Міська бібліотека для дітей та філія №8 своєю креативністю, бажанням творити та працювати саме для дітей - читачів. Там просто надзвичайно добра та по дитячому невимушена обстановка. Колегам – браво!!! Ось у них я відкрила для себе дещо корисне і нове. Обов’язково скористаюся їхніми цікавинками». 
Після теплої зустрічі в центральній книгозбірні міста розцвіли чарівні квіти…
Форум завершив свою роботу, а враження колег-бібліотекарів сподіваємось знайдуть своє відлуння у роботі бібліотек міст і сіл Луганського краю…

Дякуємо Вам за неймовірну зустріч! Нових досягнень, вдячних користувачів, мирного неба нам всім!

Немає коментарів:

Дописати коментар