6 березня 2019 р.

«Книга розкривається – мандрівка починається»

Кожного року у весняні дні дитячі бібліотеки України проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це щорічна мандрівка у просторі літератури, це спроба дати дітям своєрідну карту для подорожей, захоплюючого дозвілля. А бібліотека при цьому виступає як місце для читання, ігор, спілкування та творчості. 
«Книга розкривається – мандрівка починається»  - під такою назвою ідуть методичні поради від Національної бібліотеки України для дітей, якими радимо скористатись під час планування заходів у ваших бібліотеках.
Колеги дають поради щодо проведення ігор, перегорнувши календар літературних дат: квести «Що Пчілка дітлахам несе?» за творами Олени Пчілки; «Всесвіт муммі-тролів» за казками Туве Янсон; «Услід за Ракетою на чотирьох лапах» за книгами Джеймса Стронга та багато-багато інших… Доречним буде проведення протягом Тижня ряду конкурсів.
Отож радимо скористатись методичними порадами.

«Книга розкривається – мандрівка починається»: методичні поради до Всеукраїнського тижня дитячого читання / НБУ для дітей. – укладач Ю.В.Осадча. – Київ, 2019. – 40с.

Немає коментарів:

Дописати коментар