6 серпня 2018 р.

Щойно з видавництва…

Шановні колеги! 
Не зволікайте і вчасно забирайте літературу! 
У списку вже 15 назв!
Продовжуємо знайомити з книгами, які закуплені за кошти «Обласної програми поповнення бібліотечних фондів на 2018 рік». Результатом вивчення незадоволеного читацького запиту у бібліотеках для дітей Львівської області стало придбання наступних видань для цих книгозбірень.

Нестайко, Всеволод. Тореадори з Васюківки / В. Нестайко. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 542 с. : іл. 

Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.
Перед вами — нова авторська редакція роману, позбавлена деяких неминучих ідеологічних нашарувань минулої доби, деталей, незрозумілих сучасному, а тим паче майбутньому читачеві.
У книзі чимало нових надзвичайно веселих епізодів.


Чемерис, Валентин. Вітька + Галя, або Повість про перше кохання / В. Чемерис. - Львів : Апріорі, 2018. - 122 с. : іл. - (Бібліотека шляхетного читання від Юрія Височанського).

У ваших руках чудова гумористична повість про життя і пригоди школярів із села Великі Чаплі. На сторінках цієї книги переплелись: дружба і перше кохання, вірність і перший поцілунок, дуель і перше побачення. Героїчні, а часом і безглузді вчинки підказують Вітьку Горобцю шлях до серця Галі Козачок. 
Повість входить до шкільної програми та буде цікавою широкому колу читачів.

Переможці онлайн-опитування «Час обирати книгу!» (2 етапи, якого проходили у липні) - уже у списку! Нагадуємо, Ви проголосували за наступні книги:

Мензатюк, Зірка. Таємниця козацької шаблі / З. Мензатюк. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. - 159 с. : іл. 

Усе почалося з того, що в сімейства Руснаків з`явилася Машка - пошарпаний, але все ж нічогенький автомобільчик. А далі... привид повідомив, що старовинна реліквія у небезпеці, - і почалися шалені перегони, небезпечна, сповнена містики і захвату мандрівка замками України у пошуках козацької шаблі...
Ця пригодницька повість Зірки Мензатюк рекомендується для читання у шкільній програмі з української літератури учнями п`ятих класів.

Кокотюха, Андрій. Гімназист і Вогняний Змій /А. Кокотюха. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 271 с.

Друга книга відомого письменника Андрія Кокотюхи знову містить багато карколомних подій, смертельних небезпек, драматичних непорозумінь, покинутих будинків і, звичайно ж, страхітливого вогню.
Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?..

Серед новинок від видавництв закуплено книжки для учнів початкової школи серії «Читальня» (видавництво «Ранок»). 
Зверніть увагу, ця серія пропонує три рівні складності.

1 рівень – книжки для тих, хто щойно навчився самостійно читати

Лущевська, Осана. Велет нам програє / О. Лущевська ; мал. А. Брайловська. - Харків : Ранок, 2018. - 47 с. : іл. - (Читальня : рівень 1).

Ліпити снігові фігури зимового дня – чудова гра. Особливо якщо поруч загадкові манюсики та Велет. Хто вони, де живуть і чому Велет програє? Оповідання Оксани Лущевської яскраво й водночас загадково передає настрій, захоплення, фантазію та емоції дітей



2 рівень – для читачів, які вже зробили перший крок і тепер набувають читацького досвіду в різних літературних жанрах, формах і стилях 




Мамчич, Олеся.   Електромобіль Сашко / О. Мамчич ; мал. А. Брайловська. - Харків : Ранок, 2018. - 47 с. : іл. - (Читальня : рівень 2).

Оповідання, сповнене світлих дитячих фантазії та гумору. Автор книжки знайомить дітей із сучасними екотехнологіями і допомагає подивитися на уже знайомі речі по-новому.

3 рівень – для тих, хто вже став чи готується стати читачем невеличких дитячих повістей 

Стус, Таня.  День народження / Т. Стус ; мал. І. Панаріна. - Харків : Ранок, 2018. - 47 с. : іл. - (Читальня : рівень 3). 

В цій книзі міська дівчинка святкує свій день народження в селі, у великому родинному колі. Серед інших подарунків вона отримує курочку на ім’я… Мишко. Подальші пригоди Мишка та Даринки запрошують читача поміркувати над тим, що і як впливає на пошук свого «я». Це оповідання Тетяни Стус – про силу родини, дружби та любові.
У мандрівку світом, який називається АНТОНИЧ, запрошує маленького, юного і навіть зовсім дорослого читача книга Видавництва Старого Лева.
Антонич від А до Я / тексти Данило Ільницький; граф. опрац. Людмила і Володимир Стецьковичі. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 71 с. : іл. 

Це розповідь про фантастично сонячного письменника — Богдана Ігоря Антонича. Про те, як він був маленьким, на що дивився, чим займався, як виховувався і що було для нього важливим. Про те, що він любив рослини і співав пісні, малював і грав на скрипці. У яких селах та містах він жив і про які села та міста писав. Як одягався і як складав свої вірші. А також про його дивовижне вміння — навіть подорослішавши, залишатися дитиною, «дітваком із сонцем у кишені».

А видавництво «Апріорі» пропонує вивчати історію рідного краю з книгою Романа Яськіва.

Яськів, Роман. Дітям про опришків / Р. Яськів. – Львів : Апріорі, 2018. – 88 с. : 95 іл.

Це видання присвячено яскравому явищу в національній культурі — опришківству — лицарському ордену, що з давніх часів був охоронцем волі в Карпатах. Опришки були не тільки відважними воїнами, чиї славетні подвиги досі живуть в легендах і надихають молоде покоління, але й творцями українських традицій, які дивують світ своєю самобутністю. 

Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар