24 січня 2014 р.

СКАРБНИЦЯ КАДРІВ або Портфоліо досвідченого бібліотекаря

        Нова рубрика нашого блогу – це зустрічі, знайомства з цікавими, творчими бібліотекарями, які працюють з дітьми на теренах Львівщини.
         Знайомтесь: наш перший "скарб" - Надія Володимирівна Савчук.


         31 січня 2014 року пані Надії виповнюється 50 років, вся більш як 30-літня фахова біографія її пов’язана з однією установою – Радехівською районною бібліотекою для дітей. Після закінчення школи, молодою дівчиною, вона переступила поріг бібліотеки вже не як читач, а як її працівник. Але, щоб забезпечити ділянку роботи, за яку вона відповідала, необхідно було мати фахові знання, і Надія Володимирівна поступає на заочне відділення Луцького культурно-освітнього училища. По його закінченні відчула потребу у продовженні навчання – вибрала Київський Державний інститут культури  ім. О. Корнійчука
         Здобуті знання знадобилися у подальшій роботі. У квітні 2001р. у її трудовій книжці з’являється запис: “призначити на посаду заступника директора по роботі з дітьми”. А вже через рік приймає участь в обласному конкурсі професійної майстерності  ”Бібліопошук”, за активну участь в якому згідно листа Львівської державної бібліотеки для дітей висловлено подяку із занесенням в трудову книжку.
          Надія Володимирівна разом із своїм колективом прагне донести до дітей весь багатий світ книги, застосовуючи для цього різні форми бібліотечної роботи. З перших слів дитини вона розуміє її бажання, зацікавлення, запити і робить все для того, щоб діти знову і знову поверталися до бібліотеки. А щоб вони мали що читати, Надія Володимирівна шукає додаткові джерела комплектування, і це їй вдається.
           Надія Володимирівна добре контактує із вчителями шкіл міста, діти цілими класами відвідують бібліотеку. А ще Надія Володимирівна із своїм колективом є постійним учасником міських свят із бібліотечним ляльковим театром, вікторинами, конкурсами.
           Як спеціаліст із вищою освітою, великим стажем роботи, вона надає фахові консультації з різних питань бібліотечної роботи на семінарах, нарадах, інших заходах по підвищенню фахового рівня бібліотечних працівників району.
          Надії Володимирівні притаманні скромність, доброзичливість,чуйність, вона - дійсно скарб і гордість нашої професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар