24 жовтня 2023 р.

Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності: долучайтесь і пройдіть тест!

Шановні колеги!

ВГО Українська бібліотечна асоціація запрошує українських бібліотекарів долучитися до проведення Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності. Співорганізаторами тижня цього року виступають ЮНЕСКО та уряд Хашимітського Королівства Йорданія. Усі події відбуватимуться з 24 по 31 жовтня. Тема 2023 року: «Медійна та інформаційна грамотність в цифровому просторі». 

В Україні активності, присвячені Глобальному тижню медійної грамотності, координуються Міністерством культури та інформаційної політики України через національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр». Цьогоріч Фільтр пропонує всім для організації заходів скористатися ресурсами, розміщеними на веб-порталі: https://filter.mkip.gov.ua/, а також долучитися до онлайнового тесту з медіаграмотності.  
Тест можна скласти 25 жовтня на платформі «Typeform» о 10:00, 13:00, 17:00 та 21:00. Покликання на тест буде опубліковано напередодні на офіційній сторінці проєкту в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/filterproject2021 та на сайті проєкту.

Інформацію про активності пропонуємо розміщувати на бібліотечних інтернет-ресурсах та в соцмережах, а також у спеціальній групі Української бібліотечної асоціації в мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/2856946424563399, використовуючи гештеги: #GlobalMILWeek та #фільтруйінфу.

Для висвітлення бібліотечних подій організатори Тижня пропонують зареєструвати ваші події та заходи на офіційному сайті Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності за покликаннямhttps://cutt.ly/zwWYbXJG.

Немає коментарів:

Дописати коментар